Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Με 200 φάρμακα "μείον" τα ράφια των φαρμακείων

Μέρα με τη μέρα αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων ακόμα και από ασπιρίνες, καθώς σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, που αναγκάζονται να λειτουργούν τα φαρμακεία με στοκ, το πρόβλημα δημιουργείται από την "αντιφατική τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης, στο μη έλεγχο των παράλληλων εξαγωγών και στην ανεπαρκή λήψη μέτρων για την επάρκεια φαρμάκων για τον ελληνικό λαό".


σΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” (08/09), ο κ. Κ. Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), δήλωσε πως “περισσότερα από 200 φάρμακα υπολογίζεται ότι λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων. Μέχρι και η ασπιρίνη λείπει από αρκετά φαρμακεία. Σήμερα, η ελληνική αγορά κινείται με το στοκ των φαρμακείων. Το πρωί έδωσα ένα σωρό παραγγελίες και δεν πήρα τίποτα. Τόσα χρόνια φαρμακοποιός, πρώτη φορά αντιμετωπίζω τόσο μεγάλο πρόβλημα”. Ανάμεσα στα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια είναι ογκολογικά φάρμακα και άλλα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών, γαστρεντερολογικών και νευρολογικών προβλημάτων. 


Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θ. Τρύφων, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο.

“Από σήμερα,οπότε θα ισχύσει ουσιαστικά το νέο δελτίο τιμών, αναμένεται να ομαλοποιηθεί η αγορά. Ενώ υπήρχαν πολλοί τρόποι να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη και μάλιστα με τρόπο που θα είχε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα,δυστυχώς η ανατιμολόγηση έτσι όπως έγινε θα οδηγήσει σε υποκατάσταση των παλαιών και εκτός πατέντων φαρμάκων από άλλα παρόμοια ακριβότερα”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου