Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίδραση κομμάτων σε ομιλία Σαμαρά

Με αρνητικά σχόλια αντέδρασαν στα λεγόμενα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το κυβερνών κόμμα, όπως και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν, καθώς υπερασπίστηκε τον Κώστα καραμανλή. «Ο κ. Σαμαράς και από το βήμα της ΔΕΘ απέδειξε ότι είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Υπερασπίστηκε τον κ. Καραμανλή, θυμήθηκε την προσωπική του “υπέρβαση” ως Πολιτική Άνοιξη και αποποιήθηκε τον σύμβουλό του κ. Βάρδα, ο οποίος αποκάλυψε την υποκρισία της ΝΔ στο θέμα του Μνημονίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, σημείωσε ότι κατά το παρελθόν δραπέτευσαν από την ευθύνη ως κυβέρνηση, ενώ τώρα δραπετεύουν και από το πατριωτικό καθήκον ως αντιπολίτευση.
Το ΚΚΕ καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική που ακολουθούν, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με όποιο μίγμα αντιλαϊκών μέτρων.
"Το άλλο μείγμα πολιτικής που προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι σαν το «άλλο σχέδιο» που ισχυριζόταν ότι είχε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και με το οποίο θα νοικοκύρευε την οικονομία προς όφελος του λαού.
Το όχι του λαού στο Μνημόνιο σημαίνει καταψήφιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Με όποιο μείγμα αντιλαϊκών μέτρων και αν υπηρετήσεις την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των μονοπωλίων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια για το λαό, κρίση και παρασιτισμός", επισημαίνεται.
Το ΛΑΟΣ από την άλλη πλευρά προχώρησε σε κριτική του λόγου του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι υπήρξε ασταθής, πλατιασμένος, αόριστος με αμετροεπείς προτάσεις, ακατάληπτες και ακατανόητες, τόσο από ειδικούς όσο και από την κοινωνία. "Προφανώς πήγαν χαράμι τα πολύωρα σεμινάρια των επικοινωνιολόγων", σημειώνεται.
Για σκέτη υποκρισία κατήγγειλε τον αντιμνημονιακό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας ο Συνασπισμός, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία βιώνει μια σοβαρή κρίση πολιτικής ταυτότητας.
"Η Νέα Δημοκρατία βιώνει μια σοβαρή κρίση πολιτικής ταυτότητας. Την ίδια στιγμή που μιλάει ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, την ίδια ώρα καταθέτει προτάσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που κινείται στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση", αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου