Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΜΠΤΗ 16/9/10 . ΜΕΡΑ EUROPA LEAGUE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Ο Άρης ασφαλώς, είναι στην πιο δεινή θέση από τους τρεις. Και γιατί απέναντι του, θα βρει την κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο Μ. Αλλά και επειδή ο ίδιος έχει πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών βασικών του στελεχών. Ακόμη και έτσι όμως, οι «κίτρινοι» μπορούν, παίζοντας έξυπνα, να αποσπάσουν έναν βαθμό, που θα είναι υπέρ-πολύτιμος. Οι ροχιμπλάνκος διαθέτουν τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο εφέτος, τον Φορλάν. Και ακόμη χωρίς τον τραυματία Αγκουέρο, είναι ικανοί να φύγουν με το τρίποντο. Όμως υπάρχει ένα στοιχείο, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα: η Μπαρτσελόνα.

Ο Φλόρες είπε στην συνέντευξη Τύπου, ότι δεν θα κάνει αλλαγές, και θα κυνηγήσει τη νίκη, κακά τα ψέμματα όμως, το ντέρμπυ της Κυριακής στο ισπανικό πρωτάθλημα, είναι αδύνατον να αφήσει ανεπηρέαστη την ομάδα. Σε μία σεζόν, που θέλει να μπει σφήνα στο δίπολο, Μπάρτσα-Ρεάλ και έχοντας ήδη 2 στα 2, δεν μπορεί να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να φορτώσει με άγχος την αντίπαλο της, με μία δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών. Το πιθανότερο λοιπόν, είναι να κυνηγήσει στο Βικελίδης ένα γρήγορο γκολ και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τον αγώνα. Εάν ο Αρης δεν αιφνιδιαστεί, παίξει σφιχτά και αφήσει την πρωτοβουλία του παιχνιδιού στην Ατλέτικο (που δεν είναι και το αγαπημένο της), το Χ δεν είναι απίθανο να φαίνεται ικανοποιητικό και για τους δύο όσο θα περνά η ώρα.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ παίζει ένα πραγματικό στοίχημα για την μετέπειτα πορεία του. Με λίγο ρίσκο και φαντασία στην επίθεση, κόντρα στην Μπρυζ, μια ομάδα, που ούτε φόβητρο αποτελεί και μάλλον έχει προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία, μπορεί να εδραιωθεί για τα καλά, από την αρχή κιόλας, στην κορυφή της κούρσας της πρόκρισης. Ο Δικεφαλος της Τουρκίας και της Ολλανδίας, μπορεί να το κάνει. Είναι η χρυσή ευκαιρία για τον Δερμιτζάκη και τους παίκτες του, να ανέβουν επίπεδο ένα σκαλί και να γεμίσουν αυτοπεποίθηση για την συνέχεια και εντός των συνόρων.

Η ΑΕΚ θεωρητικά έχει το πιο εύκολο βράδυ. Η Ένωση του πρώτου ημιχρόνου με τις Σέρρες, είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Χάιντουκ. Αυτή όμως είναι και η παγίδα. Το γεγονός, ότι όλοι λογικά υπολογίζουν, έναν περίπατο απέναντι σε παίκτες όπως ο Αντριτς, θα λειτουργήσει θετικά, μόνο αν οι κίτρινοι επιβληθούν από την αρχή. Τότε θα έχουν και τον κόσμο στο πλευρό τους και η ποδοσφαιρική λογική λέει, ότι θα φτάσουν και πιο άνετα στο τρίποντο. Αν όμως δεν γίνει αυτό, και η πίεση από την εξέδρα μεγαλώσει, τότε θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από τον Ντούσκο (που με την ευκαιρία να πούμε, ότι επιθεώρησε μόνος του μακριά από κάμερες και φώτα, από νωρίς το απόγευμα εχθές το νέο χορτάρι στο ΟΑΚΑ) για να πετύχει το αποτέλεσμα, που θέλει. Και αν για τους άλλους δύο, το Χ είναι επιθυμητό αποτέλεσμα, για την ΑΕΚ δεν φτάνει σε αυτό τον όμιλο, αφού πλέον θα χρειάζεται όχι μία, αλλά δύο ουσιαστικά υπερβάσεις, με αντιπάλους τη Ζενίτ και την Αντερλεχτ, για να βρεθεί στην δυάδα.


ΤΟ THΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

ΑΡΗΣ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 20:00 ANT1
ΜΠΡΙΖ - Π.Α.Ο.Κ 20:00 NOVASPORTS 3
AEK - XAINTOYK ΣΠΛΙΤ 22:05 ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου