Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ 2-1

Ο στόχος επετεύχθη, έστω και δύσκολα, με άγχος. Η Ελλάδα νίκησε 2-1 το Ισραήλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έκανε το δύο στα δύο στα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που είχε στο πρόγραμμα και πέρασε στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012.

Σάλπισμα κορυφής!
Πρωταγωνιστής της νίκης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που σκόραρε στο 22’ (πρώτο του γκολ μετά τις 11 Αυγούστου όταν και πάλι είχε σκοράρει στην εκτός έδρας φιλική νίκη 1-0 επί της Σερβίας) και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Καραγκούνης στο 63’. Το Ισραήλ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», απείλησε την Ελλάδα, αλλά τελικά γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του και έμεινε 4 βαθμούς πίσω από την Εθνική μας.

Τέσσερις αλλαγές, οι δύο υποχρεωτικές, είχε ο Φερνάντο Σάντος στην 11άδα της Εθνικής σε σχέση με τον αγώνα με την Λετονία. Τις θέσεις του τραυματία Τζιόλη και του τιμωρημένου Τοροσίδη πήραν οι Καφές και Βύντρα, αντίστοιχα, ενώ ο Σπυρόπουλος κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας (αντί του Τζαβέλλα) και ο Σαλπιγγίδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης, στη θέση του Μήτρογλου. Το 4-3-3 παρέμεινε, με τον Κατσουράνη σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ το Ισραήλ παρατάχθηκε με 4-4-2.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και η εικόνα δεν είχε καμία σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Λετονία, όπου η Εθνική ήταν κυρίαρχη. Οι Ισραηλινοί έδειξαν επιθετικές διαθέσεις εξ’ αρχής και απείλησαν πρώτοι στο 7’ με τον Ρεφαέλοφ. Η ελληνική άμυνα έδειχνε σημάδια αστάθειας, ενώ στην επίθεση, δεν υπήρχαν χώροι ούτε καλή κυκλοφορία.

Ο τραυματισμός του Νίνη στο 15’ έφερε την είσοδο του Φετφατζίδη, ο κόσμος αποθέωσε τον μέσο του Ολυμπιακού, ο ενθουσιασμός εμφανίστηκε αλλά μετά από 2-3 ενέργειες, ο «Φέτφα» δεν πήρε μπάλα, καθώς η Εθνική έριξε το βάρος είτε από αριστερά, είτε σε κάθετες πάσες προς τον Σαλπιγγίδη. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ο νεαρός ήταν εντυπωσιακός και φυσικά αποθεώθηκε.

Σε μία από αυτές, στο 22’ ήρθε το 1-0 από τον «Σάλπι». Η Ελλάδα είχε δύο καλά σουτ (26’ Καραγκούνης, 35’ Σαμαράς) αλλά και οι φιλοξενούμενοι, με τον Σέχτερ να προβληματίζει, απείλησαν με τους Νάτκχο (25’) και Ρεφαέλοφ (40’), ενώ ζήτησαν δύο πέναλτι σε χέρι του Παπασταθόπουλου (24’) και μαρκάρισμα του Κατσουράνη στον Σέχτερ (45’+1’).

Στο δεύτερο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Το Ισραήλ μπήκε σαφώς καλύτερα, κράτησε την μπάλα στην κατοχή του και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο με εξαίρεση τη φάση του Ρεφαέλοφ (51’) δεν απείλησε. Η Εθνική είχε τις καλές στιγμές με Φετφατζίδη (55’) και Σαμαρά (56’), όμως στάθηκε άτυχη και ισοφαρίστηκε με το αυτογκόλ του Σπυρόπουλου στο 59’.

Όμως η αντίδραση ήρθε άμεσα, με το εύστοχο πέναλτι του Καραγκούνη στο 63’ και το 2-1 ήταν γεγονός. Ο Φερναντέζ αντέδρασε από τον πάγκο, οι Ισραηλινοί είχαν δοκάρι με τον Βερμούτ στο 65’, η Ελλάδα είχε δώσει χώρο και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Εχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Βύντρα (76’) και το... αυτοδοκάρι του Γκέρσον στο 77’, άντεξε στην πίεση του Ισραήλ στο τέλος, με τον Σάντος να κάνει τις αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα και τελικά η πολύτιμη νίκη παρέμεινε.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 22' Σαλπιγγίδης, 63' πέναλτι Καραγκούνης - 59' αυτογκόλ Σπυρόπουλος.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 77' αυτοδοκάρι Γκέρσον - 65' Βερμούτ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81' Φετφατζίδης - 45'+2' Σέχτερ, 75' Ε. Κοέν.
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης (15' Φετφατζίδης), Σαμαράς (81' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (87' Μανιάτης).
ΙΣΡΑΗΛ: Αουάτ, Κεϊνάν, Ρεφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι (75' Μπαρντά), Α. Κοέν, Γκολάσα, Μποντάρβ, Νάτκχο (65' Βερμούτ), Τ. Κοέν (69' Ε. Κοέν), Γκέρσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου