Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τη Δευτέρα το πόρισμα για το Βατοπέδι

Το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, πρόκειται να...

... κατατεθεί τη Δευτέρα.
Όπως αναμένεται, το πόρισμα θα εκφράζει μονάχα τις θέσεις της πλειοψηφίας, αφού τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα καταρτίσουν δικά τους πορίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στην πρόταση παραπομπής στο ειδικό δικαστικό συμβούλιο, των τριών υπουργών που έχουν υπογράψει κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με την υπόθεση (Α. Κοντός, Π. Δούκας, Ε. Μπασιάκος), ενώ προβληματισμός φαίνεται να επικρατεί σχετικά με τους άλλους δύο ελεγχόμενους πρώην υπουργούς, τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Βουλγαράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει πολιτικές κυρίως ευθύνες, καθώς θεωρεί το ζήτημα των ποινικών ευθυνών εξαιρετικά περίπλοκο, ενώ ο ΛΑΟΣ αναμένεται να επισημάνει την παραγραφή των όποιων αδικημάτων, καταλογίζοντας ωστόσο τις ουσιαστικές ευθύνες ενός εκάστου των υπουργών που υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις.

Οι επιλογές του ΚΚΕ δεν έχουν γίνει γνωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου