Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μπερέτα, Δερμιτζάκης και τώρα.... Πολ Λε Γκεν


Μπερέτα, Δερμιτζάκης
και τώρα.... Πολ Λε Γκεν

Η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» αμέσως μετά την απόφαση για την συναινετική λύση της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και άλλα μέλη τις διοίκησης έβαλαν στο τραπέζι υποψήφιους προπονητές για τον πάγκο της ομάδας.

Πληροφορίες του 180MOIRESNEWS.BLOGSPOT.COM λένε πως στην λίστα των υποψήφιων προπονητών ο Θοδωρής Ζαγοράκης και τα μέλη της «ασπρόμαυρης» διοίκησης τοποθέτησαν στην πρώτη θέση της λίστας τον Πολ Λε Γκεν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι ο πρώην πετυχημένος προπονητής της Λιόν, Πολ Λε Γκεν, έκατσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ομάδα της ΑΕΚ, μαρτυρά ότι ο Γάλλος τεχνικός δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθίσει στον πάγκο Ελληνικής ομάδας.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης γνωρίζει και τις οικονομικές απαιτήσεις του Γάλλου, μιας και στην περίπτωση της ΑΕΚ ζήταγε συνολικά 900.000 ευρώ μαζί με τα χρήματα των συνεργατών του.

Όσο για τα κριτήρια που ψάχνει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ σε έναν προπονητή φάνηκαν από την αρχή της χρονιάς τόσο με τον Ιταλό Μάριο Μπερέτα, όσο και με την πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη.

1. Να είναι σχετικά νέος, ώστε να έχει «παραπάνω» φιλοδοξίες
2. Να μην είναι ακριβός
3. Να είναι κοντά στην αγωνιστική φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος

Αυτά ήταν τα τρία κριτήρια για την πρόσληψη του προπονητή το καλοκαίρι, αφού είχε αποχωρήσει ο Φερνάντο Σάντος.

Πλέον τα κριτήρια σχεδόν άλλαξαν, μιας και ο Ζαγοράκης και η ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Τα κριτήρια πλέον είναι:

1. Να είναι σχετικά νέος, ώστε να έχει «παραπάνω» φιλοδοξίες
2. Να είναι αναγνωρισμένης αξίας
3. Να είναι μέτριου μεγέθους οι οικονομικές του απαιτήσεις

Βέβαια ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα βάλει το χέρι στο ταμείο του συλλόγου ώστε να φέρει έναν προπονητή αναγνωρισμένης αξίας, αλλά με γνώμονα πάντα την λυτή οικονομική πολιτική της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι διατεθειμένη να δώσουν μέχρι 1,3 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη του νέου τεχνικού και των συνεργατών του.

Το ποσό αυτό βέβαια είναι απαγορευτικό για την ομάδα, αλλά με την προοπτική ότι ο νέος τεχνικός θα καταφέρει να συνεφέρει την ομάδα, ώστε αυτή να περάσει από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, γεγονός που θα φέρει και άλλα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, αλλά και τα νέα τηλεοπτικά «χρήματα» από το ελληνικό πρωτάθλημα φέρουν την διοίκηση να μπορεί πλέον να κάνει ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω αναφερθέντα κριτήρια, οι προσπάθειες του Θοδωρή Ζαγοράκη θα επικεντρωθούν στον Πολ Λε Γκεν, μιας και πληρεί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να κάτσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου