Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

«Περίεργες συνήθειες στην Ελλάδα»

Ο Μπουμσόγκ μιλάει για τους πρώτους του μήνες στην Ελλάδα

Να συνηθίσει τις περίεργες συνήθειες που υπάρχουν στην Ελλάδα θέλει ο Ζαν Αλέν Μπουμσόγκ, ενώ τονίζει πως μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι η πίεση.

Ο Γάλλος αμυντικός των πρωταθλητών Ελλάδας, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, παραχώρησε συνέντευξη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Το Βήμα και μίλησε για τη ζωή του στην Ελλάδα, τη διαφορετική νοοτροπία και φυσικά για τον Παναθηναϊκό. Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Οι εντυπώσεις του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Νιώθω όμορφα στη χώρα σας. Οι άνθρωποι φαίνονται καλοί και ο σύλλογος είναι σπουδαίος. Υπάρχουν εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις στην Παιανία, που σου δίνουν κίνητρο να δουλεύεις καθημερινά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη. Πρέπει όμως να συνηθίσω κάποιες περίεργες συνθήκες που υπάρχουν εδώ. Τη μία ημέρα είσαι ήρωας και την επόμενη μηδενικό. Επίσης, χωρίς να θέλω να κάνω κριτική, νομίζω ότι υπάρχει κάτι με τα μέσα ενημέρωσης και την πίεση που ασκούν. Βέβαια όταν αγωνίζεσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, θα αντιμετωπίσεις τεράστια πίεση και αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν πρέπει όμως να το παρατραβάμε».

Για την πίεση που ένιωσε από την πρώτη μέρα στην Ελλάδα με τους χαρακτηρισμούς «hummer» και «killer»:
«Πράγματι. Και απάντησα ότι αν γίνω ηγέτης στον Παναθηναϊκό αυτό θα έρθει φυσιολογικά και με το πέρασμα του χρόνου και όχι επειδή κάποιος μου βάζει ταμπέλα. Δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα το σκεπτικό και τη νοοτροπία που έχω για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Παραδέχομαι όμως ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε ως άνθρωποι και δεσμεύομαι ότι θα κάνω το καλύτερο για να προσφέρω στην ομάδα μου».

Για το πώς αντιμετωπίζει την πίεση:
«Όσο γίνεται με ψυχραιμία. Προσπαθώ να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Ένα μότο που ακολουθώ στη ζωή μου είναι ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας και θα το καταλάβουμε».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού και τη δική του: «Ως ομάδα δεν νομίζω ότι τα έχουμε πάει τόσο άσχημα. Είμαστε αήττητοι στο πρωτάθλημα μόλις έναν βαθμό από την κορυφή. Σίγουρα δεν έχουμε πιάσει υψηλή απόδοση, αλλά υπάρχουν νέοι παίκτες και χρειάζεται ένας εύλογος χρόνος προσαρμογής. Όσον αφορά εμένα, επίσης θεωρώ ότι δεν τα έχω πάει τόσο άσχημα, αλλά ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα. Πρέπει όμως να έχουμε κατά νου ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη ομάδα. Πιστέψτε με, αλλά ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι η πίεση. Δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα παιχνίδια προηγηθήκαμε στο σκορ, αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε γκολ. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό και δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε πανικό. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος».

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια: «Μου αρέσει το κλίμα που υπάρχει. Για να γίνουμε καλύτεροι, όμως, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Πρέπει να αφήνουμε στην άκρη το «εγώ» και να βάζουμε πάνω απ’ όλους την ομάδα και το κοινό καλό».

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:
«Θεωρώ ότι θα είναι μια καλή δοκιμασία για εμάς. Τώρα θα φανεί αν είμαστε ομάδα. Προσωπικά μού αρέσουν τα μεγάλα ματς. Η πίεση, η ένταση, η ατμόσφαιρα, οι γεμάτες εξέδρες, μου δίνουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Πρέπει να κατακτήσουμε τέσσερις βαθμούς στα δύο επόμενα παιχνίδια με τη Ρούμπιν, για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου