Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΒΕΡΟ..... ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ Τ Ω Ρ Α ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!

Δες στο internet όλα τα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο της Ελλάδας ή άκου ζωντανά τις συνομιλίες του πύργου Ελέγχου με τους πιλότους !

Μόλις έπεσε στην αντίληψη μας το συγκεκριμένο θέμα δε πιστεύαμε στα μάτια μας αλλά ούτε και στα αυτιά μας.
Μπορεί ο οποιοσδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο όλα τα αεροπλάνα πολιτικής αεροπορίας με όλες τις συνοδευτικές πληροφορίες (ύψος που πετάει ,διακριτικό κλήσης...
δρομολόγιο, πορεία, όνομα αεροσκάφους, μοντέλο, κατασκευαστής, όνομα αερογραμμής, αριθμός πτήσης) τα οποία πετάνε στον ελλαδικό εναέριο χώρο σε χάρτη σχεδόν σε real time χρόνο! Ταυτόχρονα, με ένα μόνο κλικ, μπορείς ν’ ακούσεις ζωντανά όλες τις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων των αεροσκαφών και του Πύργου Ελέγχου του Διεθνούς Αερολιμένα »Ελευθέριος Βενιζέλος» !

Το συγκεκριμένο site το οποίο παρέχει τις πληροφορίες αυτές , πρίν πατήσεις το »κουμπί» αποδοχή αναγράφει τους παρακάτω όρους :
1.Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σ’ αυτή την ιστοσελίδα απευθύνονται μόνο σε θιασώτες της αεροπορίας και αποκλείουν ρητά κάθε άλλη χρήση.
2.Δεν υπάρχει εγγύηση ως πρός την ακρίβεια, την επικαιρότητα,την ποιότητα ή την καταλληλότητα των δεδομένων για οποιοδήποτε άλλο σκοπό εκτός από τις δραστηριότητες του θιασώτη της αεροπορίας.
3.Η ιστοσελίδα λειτουργεί σε πειραματική βάση και δεν εκφράζει κανένα επίσημο φορέα.
4.Η παρουσίαση της κυκλοφορίας του εναερίου χώρου είναι ελλιπής.Δείχνει μόνο τα πολιτικά αεροσκάφη που φέρουν ειδικό εξοπλισμό.Περιορίζεται από τον διαθέσιμο εξοπλισμό λήψης, τις δυνατότητες του και από τη θέση της εγκατάστασης του.
5.Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο πάροχος της ιστοσελίδας για άλλη χρήση των δεδομένων ή την ερμηνεία τους μετά την αποδοχή των παραπάνω.

Εμείς θα θέσουμε μερικά απλά ερωτήματα :
1. Οι επίσημοι φορείς του κράτους γνωρίζουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου ;
2. Οι πιλότοι και οι διαχειριστές τις ενάεριας κυκλοφορίας γνωρίζουν ότι οι συνομιλίες τους είναι ζωντανά στο διαδίκτυο ;
3. Εφόσον οι πληροφορίες αυτές απευθύνονται μόνο σε θιασώτες ( κι αυτό ακόμη δε ξέρουμε αν είναι επιτρεπτό) γιατί δε βάζετε ένα κωδικό έτσι ώστε να το χρησιμοποιούν μόνο τα μέλη σας ;
4. Oι αεροπορικές εταιρίες αυτό το γνωρίζουν ;
5. Aκόμη και οι επιβάτες το ξέρουν ;
6. Τα δεδομένα πτήσεων τυχόν στατιστικά πτήσεων και οτιδήποτε άλλο τα πουλάτε ;

Για να μη μιλήσουμε για κατασκοπεία , τρομοκρατία και το χοντρύνουμε το θέμα…
Στην Αμερική αν υπήρχε κάτι παρόμοιο ξέρετε τι θα γινόταν ;
To θέμα για εμάς είναι άκρως σοβαρό κι ελπίζουμε να λάβουμε απαντήσεις από τον οποιοδήποτε αρμόδιο.

Άν πατήσετε εδώ θα δείτε ζωντανά τα αεροπλάνα στον εναέριο ελλαδικό χώρο , ενώ αν πατήσετε εδώ θ΄ ακούσετε ζωντανά τις συνομιλίες των πιλότων με τους διαχειριστές εναέριας κυκλοφορίας.

http://www.infoblog.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου