Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Με σφραγίδα Ντούντα και ηγέτη τον V-Span!

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ιβκοβιτς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν.

Με ηγέτη έναν σπουδαίο Σπανούλη (15π.) που έδειξε ότι είναι απόλυτα έτοιμος να πάρει τα ηνία της νέας του ομάδας, αλλά και τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» να τον συμπληρώνουν με ιδανικό τρόπο, το συγκρότημα του Πειραιά, διέλυσε στην Λαμία τον Πανελλήνιο (85-57) και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (σ.σ. σε διπλούς αγώνες).


Με σφραγίδα Ντούντα και ηγέτη τον V-Span!
Σε γενικές γραμμές πάντως, όπως φάνηκε από τα φιλικά, αλλά και σήμερα (13/10) στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς προσπαθεί να περάσει στον Ολυμπιακό, φιλοσοφία... Εθνικής Σερβίας. Δηλαδή μια ομάδα που είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με τους παίκτες της να παίζουν όμορφο και ομαδικό μπάσκετ, και βγάζοντας ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Κι επιπλέον, μια ομάδα που δεν βασίζεται κατ’ ανάγκη σε δύο-τρεις σταρ (σ.σ. έστω κι αν διαθέτει αρκετούς τέτοιους), ώστε το παιχνίδι της να παραμένει ανεπηρέαστο (σ.σ. όσο φυσικά αυτό είναι δυνατόν), όποιοι πέντε παίκτες κι αν βρίσκονται στο παρκέ. Αυτά τα στοιχεία έβγαλαν και κόντρα στον Πανελλήνιο οι Πειραιώτες, φτάνοντας σε μια «ξεκούραστη» νίκη-πρόκριση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δείχνει να πιστεύει πολύ στο ταλέντο του νεαρού Κώστα Παπανικολάου. Ο μικρός, που πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στα 11 φιλικά προετοιμασίας, απόψε ξεκίνησε στην πεντάδα, και ήταν εκείνος, που μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη έδωσαν ενέργεια στο ξεκίνημα, ώστε ο Ολυμπιακός να επιβάλλει εξ αρχής την κυριαρχία του.

Οσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, ήδη στο όγδοο λεπτό, το συγκρότημα του Πειραιά είχε ξεφύγει με 12 πόντους (6-18), δείχνοντας τις διαθέσεις του. Ειδικά στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, με τον πολύ καλό Μαυροκεφαλίδη (σ.σ. πρώτος σκόρερ των νικητών με 20π.) να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων, απέναντι σε έναν Πανελλήνιο που ήταν «εγκλωβισμένος» στην πολύ καλή άμυνά του αντιπάλου του και που γενικότερα έδειξε ότι θέλει πολλή δουλειά.

Κι αν στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν απλά καλή, στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιβκοβιτς ήταν ισοπεδωτική! Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε το ρόλο του ηγέτη (σ.σ. σχεδόν όλες οι επιθέσεις περνούσαν από τα χέρια του), οι συμπαίκτες του δούλεψαν γι’ αυτόν και έτσι οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ. Στο 26’ η διαφορά είχε εκτοξευθεί στο +20 (34-54), ενώ επτά λεπτά αργότερα ο φωτεινός πίνακας «έγραψε» +35 (39-74)!

Τελικό σκορ 85-57, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γνωρίζουν την αποθέωση από τους πολλούς φίλους τους που βρέθηκαν στο κλειστό της Λαμίας. Να σημειωθεί ότι ο Ιβκοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 27-37, 39-66, 57-85

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 5 (1), Μπέιλι 14 (2), Όστοϊτς 9, Μπάιαρς 9, Κράμπενχοφτ 8 (1), Κομποδιέτας, Καραθανάσης, Σκλάβος, Τσακαλέρης, Μπράουν 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 6, Λούκας 2, Σπανούλης 15 (1), Παπανικολάου 9 (1), Μπουρούσης 6, Κέσελι 9 (1), Έρτσεγκ, Μαυροκεφαλίδης 20,Τεόντοσιτς 9, Κατσίβελης, Νί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου