Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πράσινο φως για τμήμα του έργου Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία

 troktiko







Το “πράσινο φως” για την κατασκευή και λειτουργία της παράκαμψης Σταυροδρομίου, του έργου “Τρίπολη- Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία” δόθηκε μετά από την υπογραφή της …

Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος «Παράκαμψη Σταυροδρομίου», του έργου «Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία» στο Νομό Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φορέας υλοποίησης του έργου είναι σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η ΓΓΔΕ/ΔΜΕΟ, του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων. Η γεωγραφική του θέση προσδιορίζεται εντός περιοχής που Διοικητικά υπάγεται στην Δημοτική Ενότητα Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας, στο Νομό Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο αφορά σε νέα χάραξη, συνολικού μήκους 1,55 km και περιλαμβάνει δύο ισόπεδους κόμβους και τεχνικά έργα (κάτω διάβαση, οχετούς). Η αρχή και το πέρας του συναρμόζουν οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά με την υφιστάμενη οδό «Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία».
Με βάση τα αναφερόμενα στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το έργο αποτελεί τμήμα της υπό βελτίωση παλαιάς Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Βυτίνας – Τρίπολης, η οποία έχει ήδη κατασκευαστεί σε σημαντικό μήκος της. Με την ολοκλήρωση του βασικού οδικού δικτύου, το τμήμα Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα θα αποτελέσει βασικό τουριστικό άξονα, ενταγμένο στο κλειστό οδικό κύκλωμα Αθήνα – Κόρινθος – Πάτρα – Αρχαία Ολυμπία – Μυκήνες – Αρχαία Κόρινθος – Αθήνα, με σημαντική αύξηση του  κυκλοφοριακού φόρτου στο οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου