Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αργεντινή-Βραζιλία 93-89


Μετά από μπάσκετ υψηλού επιπέδου για 40 λεπτά σ' ένα ματς - διαφήμιση του αθλήματος με σπουδαίες προσωπικότητες στο παρκέ και διαδοχικές ανατροπές, η Αργεντινή, καλύτερη στα σημεία, πανηγύρισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επικρατώντας 93-89 της άξιας Βραζιλίας που πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λουίς Σκόλα με δύο εύστοχες βολές 1,2 πριν από το φινάλε. Ήταν αυτός που με μια εμφάνιση... δεκαετίας '80 "υπέγραψε" άλλη μία επιτυχία για την "αλμπιτσελέστε" σε διεθνή διοργάνωση. Τέλειωσε το ματς με 37 πόντους, τους 10 εκ των οποίων στο τελευταίο τρίλεπτο.

Προσωπικό σόου από τον σέντερ των Χιούστον Ρόκετς, ο οποίος είχε για... κολατσιο Σπλίτερ και Βαρεζάο μαζί. Στα σίγουρα χέρια του πήγε η μπάλα σε όλες τις κρίσιμες επιθέσεις της Αργεντινής και σε όλες ανεξαιρέτως κατέληξε στο καλάθι. Αυτός έκανε το 83-79, αυτός και το 89-84.

Είναι βέβαια κρίμα που αυτή η Βραζιλία (χωρίς τον τραυματία Νενέ) δεν προχωράει στη διοργάνωση. Μπάσκετ... ανοικτών γηπέδων μεν, αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό. Με τον Μαρτσέλο Χουέρτας να κάνει το ματς της ζωής του και τον Λεάντρο Μπαρμπόσα να εκτελεί με κάθε πιθανό τρόπο. Μάλιστα η "σελεσάο" στις αρχές του τρίτου δεκάλεπτου πήρε προβάδισμα επτά πόντων (48-55). Αλλά δεν είχε αμυντικές λύσεις για να σταματήσει την περιφέρεια των Αργεντινών - τέλειωσαν το ματς με 11/18 τρίποντα.

Οι παίκτες του Μανιάνο πάντως δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και παρότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φάουλ, μείωσαν 85-82 στο 38' και 85-84 αμέσως μετά. Ας όψεται όμως ο Σκόλα και... μερικά φαλτσοσφυρίγματα. Αλλά μετά από ένα ταχύτατο ματς ακόμη και οι διαιτητές δικαιολογούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου