Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Κόντρα Καρατζαφέρη - Κεφαλογιάννη για τον "κρυπτόμενο" Καραμανλή

Η ενδεχόμενη κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στην εξεταστική για το Βατοπέδι ανέβασε τους τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ ΛΑΟΣ και Ν.Δ, την Παρασκευή (17/09).

«Μου κάνει εντύπωση ο "θώρακας" της ΝΔ στην κλήση του κ. Καραμανλή. Εμπλέκεται το όνομά του από την κ. Πελέκη, τον κ. Ψωμιάδη -που έστειλε προσωπική επιστολή συστημένη στον πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι κυοφορείται σκάνδαλο. Και ερωτώ, όταν έχεις τέτοιες αναφορές, μπορεί να μην κληθεί ο κ. Καραμανλής να πει την άποψή του;», διερωτήθη ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε: «Δεν τον θέλουμε κατηγορούμενο τον κ. Καραμανλή, αλλά ουσιώδη μάρτυρα. Το Σύνταγμα λέει ότι όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι μεταξύ μας ανεξαρτήτως θώκου. Διάβασα σήμερα την εφημερίδα που επαίρεται ότι έριξε τον καραμανλισμό, ελέω Αλογοσκούφη, έχει γίνει το φερέφωνο πλέον της Ρηγίλλης, ότι ξαφνικά κάναμε εμείς μνημόνιο με το ΠΑΣΟΚ για να στριμώξουμε τον κ. Σαμαρά για να είναι αύριο σε δύσκολη θέση. Λες και ξέραμε εμείς πότε θα κληθεί η κ. Πελέκη! Εάν θέλετε και σέβεστε εσείς της ΝΔ την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη, εσείς έπρεπε να πείτε στον πρώην αρχηγό σας, τον κρυπτόμενο πρώην αρχηγό σας, να πάει στην δικαιοσύνη για να έχετε ανάστημα να μιλάτε στην κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
Αντιδρώντας ο κοινοβουλευτικός εκπροσώποςτης ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι δεν έδειξε την ίδια επιμέλεια όταν στην άλλη εξεταστική (για τη Siemens υπήρξαν συγκεκριμένες ομολογίες συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ώστε να κληθεί και αυτός στην επιτροπή.
«Και τον Καραμανλή και το Σημίτη ... βεβαίως, και οι δύο να προσέλθουν», απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Εφόσον οι δύο στενοί συνεργάτες, Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν, πρέπει να έρθει και ο κ. Σημίτης. Για τον κ. Καραμανλή εσείς -της ΝΔ- τι φοβάστε; Αυτός φοβάται, το ξέρουμε...», συμπλήρωσε ο πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.
Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών κορυφώθηκε όταν ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. φοβάται ότι στελέχη του κόμματός του θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα γυρίσουν στη Νέα Δημοκρατία
«Κάνετε όσες προσκλήσεις θέλετε στα στελέχη του κόμματός μας. Σας λέω ότι θα πέσουν όλες στο κενό! Αλλά ακόμη και αν βρείτε ανταπόκριση εγώ θα “γεννήσω” και άλλους βουλευτές, άξιους όπως αυτούς που "γέννησα" από την αρχή του κόμματος», ήταν η απάντηση σε έντονο ύφος του κ. Καρατζαφέρη.
Ερωτηθείς για το θέμα της κλήσης Καραμανλή στην επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι «όλα στο φως», ωστόσο όπως σημείωσε, «σεβόμαστε την αυτοτέλεια των εξεταστικών επιτροπών».
Στην κατηγορία εξάλλου που εκφράστηκε από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. περί «υπόγειας συμφωνίας» με ΝΔ ώστε να μην κληθεί ο κ. Καραμανλής, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία με μεγάλη ευκολία τα λένε ορισμένοι μπροστά στις κάμερες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου