Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Eργοτέλης - Ξάνθη 1-0

Τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Εργοτέλης επικρατώντας 1-0 της Ξάνθης στο Παγκρήτιο, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ρομάνο στο 63ο λεπτό. Αντίθετα, οι "ακρίτες" δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης σε τρεις αγωνιστικές.

Ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο επεφύλασσαν στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση.
Στα πρώτα λεπτά, οι Χίμπλινγκερ και Λεάλ απείλησαν τα αντίπαλα καρέ, ο πρώτος με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του δεύτερου και ο Ουρουγουανός σε δύο περιπτώσεις με σουτ που πέρασαν άουτ.
Στη συνέχεια, η ακριτική ομάδα ήταν αυτή που προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των Κρητικών, όμως ο Δασκαλάκης και οι αμυντικοί του αποσόβησαν το... μοιραίο.

Η καλύτερη φάση του ημιχρόνου έγινε στο 32ο λεπτό όταν το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή ο Ολίσε, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
Το ημίχρονο έκλεισε με ένα απευθείας φάουλ του Μαρσελίνιο στο 38' (έδιωξε με γροθιές ο Δασκαλάκης) και ένα φαλτσαριστό σουτ του Λεάλ στο 40' που μπλόκαρε ο Γκσπούρνινγκ.
Στην επανάληψη, ο Εργοτέλης ήταν καταιγιστικός, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ. Σε μία από αυτές κατάφερε να σκοράρει με τον Ρομάνο, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη σερί νίκη του, μετά από το διπλό στον Βόλο επί του Ολυμπιακού.
Στο 50' ο Λεάλ απώλεσε ακόμα μία ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι, όταν το σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο άουτ.
Η είσοδος του νεαρού Χρήστου Χρυσοφάκη στο 58' ενίσχυσε επιθετικά την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, η οποία έφτασε στο γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Λεάλ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπούντιμιρ σήκωσε ωραία την μπάλα, βρίσκοντας τον αμαρκάριστο Ρομάνο, ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Γκσπούρνονγκ.
Ένα λεπτό αργότερα, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Εργοτέλη, όταν ο Μπέρτος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για δυνατό μαρκάρισμα στον Χρυσοφάκη.
Ο νεαρός άσος των Κρητικών δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Ξάνθης, με σημαντικότερη αυτή του 79', όταν το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
Ο Εργοτέλης ήταν πολύ καλύτερος από την Ξάνθη, ιδίως στο δεύτερο μέρος και αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά στην παραμονή. Αντίθετα, η Ξάνθη προβλημάτισε με την απόδοσή της, δείχνοντας ότι δεν της έχει γίνει μάθημα η περυσινή άσχημη χρονιά που παραλίγο να την οδηγήσει στη Football League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου