Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Kαβάλα-Παναθηναϊκός 2-2

Ματς και σκορ βγαλμένο από το περσινό πρωτάθλημα στο "Ανθή Καραγιάννη". Ο Σισέ γλίτωσε και φέτος τον Παναθηναϊκό από την ήττα (2-2) απέναντι στην ανταγωνιστική Καβάλα. Νιόπλιας: "Δεν υπάρχει δικαιολογία". Θρηνεί τον πατέρα του ο Γκοβού (VIDEOS).

Εχοντας καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς αφού ο Νίκος Νιόπλιας τον παρέταξε μόλις με ένα καθαρό αμυντικό χαφ (Ζιλμπέρτο Σίλβα) ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να επιβάλλει το δικό του νόμο στον αγώνα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ρυθμό. Στο πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου τα κατάφερε πολύ καλά αφού και γκολ πέτυχε (στο 12' με τον Σισέ) και την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε.
Από το 20' και μετά όμως τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην, ήταν να σαν να έβλεπε κανείς ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Καβάλα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις άρχισε να πιέζει ψηλά την άμυνα του Παναθηναϊκού προκάλεσε στους πράσινους τρομερές αμυντικές αρρυθμίες.

Ετσι, στο επτάλεπτο 25-32 οι “Αργοναύτες” έφεραν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι αφού αρχικά ισοφάρισαν με τον Ντουγκλάο (φέρει σαφέστατη ευθύνης ο Τζόρβας) ενώ στη συνέχεια προηγήθηκαν με τον Νταρσεβίλ. Και όλα αυτά ενώ πριν τα γκολ είχαν χάσει δύο καταπληκτικές ευκαιρίες (με σουτ του Ονουάτσι και το διπλό δοκάρι των Πετκάκη, Ντουγκλάο) για να σκοράρουν νωρίτερα.

Σαστισμένος από την ορμή του αντιπάλου του, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει λύσεις αλλά ήταν φανερό ότι οι παίκτες του ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για μία τέτοια αρνητική εξέλιξη. Τα συχνά και αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Οπως ήταν αναμενόμενο ο Νίκος Νιόπλιας ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα κατά τη διάρκεια της επανάληψης. Από το 46' αντικατέστησε τον αρνητικό Γκοβού με το σαφώς πιο κινητικό Λουίς Γκαρσία ενώ στο 60' έριξε και στη μάχη και τον Ιωαννίδη για να έρθει ο Βύντρα στη δεξιά πτέρυγα. Παρόλα αυτά η Καβάλα προβληματίστηκε ελάχιστα. Μέχρι το 78' οι Μακεδόνες όχι μόνο κράτησαν άνετα τον Παναθηναϊκό μακριά από τη δημιουργία κλασικών φάσεων αλλά είχαν και τη μεγάλη ευκαιρία στο 76' (πρώτα με τον Ονουάτσι και στη συνέχεια με τον Ογκμπέτσε) να κάνουν το 3-1 και να δώσουν πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.
Αντ' αυτού, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 78' με την κεφαλιά του Σισέ και έβαλε τους γηπεδούχους στην πίεση χωρίς πάντως να προλάβει να κερδίσει την παρτίδα ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου