Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

H αποχώρηση και τα σχέδια επιστροφής του Γιώργου Δαλούκα

Εχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι κάποια στιγμή μπορεί να επιστρέψει στη Super League έκανε τη δήλωση περί αποχώρησης ο Γιώργος Δαλούκας.

Η απόσυρσή του από την ποδοσφαιρική βιτρίνα μπορεί να δηλώνεται ως οριστική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι o εκ Βόλου ορμώμενος ρέφερι δεν επιθυμεί την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία όταν ή εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δαλούκας δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ενεργό διαιτησία ακόμα κι αν χρειαστεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να σφυρίξει στη Football League (Β' Εθνική). Eξυπακούεται δε ότι επιθυμεί να διευθύνει και αγώνες ευρωπαϊκών Κυπέλλων, πράγμα που θεωρητικά έχει το δικαίωμα να κάνει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2010 οπότε λήγει η τρέχουσα θητεία του ως διεθνής διαιτητής. Παρεμπιμπτόντως, ο Δαλούκας έχει οριστεί να διευθύνει την Πέμπτη τον αγώνα Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι για τους ομίλους του Europa League. Με τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται απίθανο να παραμείνει στη λίστα των διεθνών της UEFA μετά την παρέλευση της 12ης Δεκεμβρίου.
Oσον αφορά την ΚΕΔ, δεν είναι στις προθέσεις της ο ορισμός του Δαλούκα σε αγώνες της Football League για το αμέσως επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, μέσω της ανακοίνωσής του, τίθεται στη διάθεση της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Σχετικά με τη δήλωση περί αποχώρησης του Γιώργου Δαλούκα από τον πίνακα της Super League, πηγές της (προϊσταμένης της ΚΕΔ) ΕΠΟ τονίζουν ότι με την απόφασή του αυτή ο εν λόγω διαιτητής διευκόλυνε τον εαυτό του και όχι την ποδοσφαιρική αρχή, η οποία, ούτως ή άλλως, είχε αποφασίσει την παραδειγματική τιμωρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου