Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αποσύρθηκε σαντιγί

Σε ακόμα μία ανάκληση προϊόντος προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς εντόπισε μη γαλακτοκομική κρέμα σε ράφια του σούπερ μάρκετ και μάλιστα στην αγορά της Κέρκυρας που περιέχει αλλεργιογόνες ουσίες.

Πρόκειται για προϊόν με την εμπορική ονομασία "Halta-Vegetable and whipped", σε περιέκτες των 250 ml, ενώ η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελλάδα είναι 418 συσκευασίες. Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση μη γαλακτοκομικής κρέμας, που περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος, η οποία δεν αναφέρεται στην επισήμανση της συσκευασίας της.
Το συγκεκριμένο προϊόν παρήχθη στην Ιταλία και διακινήθηκε στην Ελλάδα, μέσω των εταιριών "Γάμα Δέλτα Εισαγωγική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ" και "Αλυσίδα Τροφοδοσίες Σούπερμάρκετ ΑΕ".
Η ονομασία πώλησης του ανωτέρω προϊόντος στην αγορά της Κέρκυρας, μέσω της εταιρίας "Αλυσίδα Τροφοδοσίες Σούπερμάρκετ ΑΕ", είναι "Halta-φυτική σαντιγί ζαχαροπλαστικής", με αριθμό παρτίδας 104016 και ημερομηνία λήξης 15/12/2010.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν και είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες γάλακτος, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου