Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η “βουτιά του θανάτου” στο ανατριχιαστικό “πηγάδι του Ιακώβ”! Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στη γη!

 troktiko
 Το «πηγάδι του Ιακώβ»: Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στη Γη! Πρόκειται για ένα βαθύ και στενό πηγάδι που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από οκτώ δύτες, γι’ αυτό έχει ονομαστεί «βουτιά του θανάτου», αλλά αν κρίνουμε από το μεγάλο αριθμό των ατόμων που αναζητούν συγκίνηση στα νερά του αυτό μάλλον δεν τρομάξει και πολλούς.


 troktiko
 Με μια πρώτη ματιά, το πηγάδι μοιάζει με μια αβλαβής πηγή που τροφοδοτεί το Cypress Creek. Το άνοιγμά του είναι μόλις τέσσερα μέτρα πλάτος και βάθος περίπου δέκα και το νερό μοιάζει με ένα ήρεμο υδάτινο σώμα αποκαλύπτοντας πολύ λίγο από τους κινδύνους που παραμονεύουν.
 troktiko
 Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι βρίσκονται στην περιοχή ανεβαίνουν σε ψηλότερα βράχια που υπάρχουν εκεί και αποφασίζουν να βουτηθουν στο στενό πηγάδι.
 troktiko
 Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα τύχης! Η κλίση της βουτιάς, του σώματος, η προσγείωση, ο τρόπος της πτώσης… «Επειδή οι πέτρες είναι τόσο κοντά και ο λαιμός του πηγαδιού στενός, χρειάζεται ικανότητα, εμπειρία και μεγάλη προσοχή», αναφέρει η ιστορικός Dorothy Wimberley Kerbow.
 troktiko
 troktiko
 troktiko
 troktiko
 troktiko
 troktiko
 troktiko

 troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου