Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το τελευταίο «αντίο» στον Ποικιλίδη (pics)

Το τελευταίο «αντίο» στον Ποικιλίδη (pics)Πλήθος κόσμου (περίπου 1.500 άτομα),αποχαιρέτησε το μεσημέρι του Σαββάτου (24/5) τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο οποίος πέθανε το βράδυ της Παρασκευής (23/5) μετά από την ξαφνική «περιπέτεια» που είχε με την καρδιά του από την Τετάρτη (21/4). Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ατμόσφαιρα ήταν πολύ βαριά και άπαντες δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον τόσο ξαφνικό χαμό του.


Η κηδεία έγινε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά και πραγματικά επικράτησε το αδιαχώρητο, δείγμα του πόσο αγαπητό ήταν το πρώην πλέον στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιονίκης της πάλης. Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του «δικεφάλου» με εκπροσώπους από όλα τα τμήματα, πολιτικοί, αθλητές, απλός κόσμος και φυσικά φίλοι και συγγενείς.
H σορός του Παναγιώτη Ποικιλίδη βγήκε από την Εκκλησία στις 17:45 μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ το φέρετρο κάλυπτε μια ελληνική σημαία και μία ακόμη του ΠΑΟΚ. Μάλιστα εψάλει ο ο Εθνικός μας Ύμνος.

Να σημειωθεί ότι στην είσοδο του ναού υπήρχαν δύο μεγάλες σημαίες, μία ελληνική και μία του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, πάρα πολλά ήταν τα στεφάνια που απέστειλαν στην μνήμη του Ολυμπιονίκη της πάλης.Μεταξύ άλλων στην κηδεία παραβρέθηκαν οι Γιώργος Γεωργιάδης, Ζήσης Βρύζας, Άγγελος Αναστασιάδης, Γιώργος Κούδας, Πύρρος Δήμας, Στέλιος Μαλεζάς, Μάκης Χάβος, Αλέξης Αλεξίου, Σπύρος Μαραγκός, Μάκης Γκαγκάτσης, Μπάμπης Μιχαηλίδης, Νίκος Μιχόπουλος, Σπύρος Μηλιωρίδης, Αχιλλέας Μαυρομάτης, Σταύρος Σαράφης, Διονύσης Χασιώτης, Βούλα Πατουλίδου, Ηλίας Γεροντίδης, Τασούλα Κελεσίδου, Κώστας Ιωσηφίδης, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Διονύσης Ψωμιάδης, Γιώργος Ορφανός, Θοδωρής Ζαγοράκης και Ιωάννα Λίλη, Στέφανος Σαράτσης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Βασίλης Τριλυράκης, πολλοί συναθλητές του Παναγιώτη Ποικιλίδη, εκπρόσωποι της ΕΟΕ και όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Να αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων στεφάνια κατέθεσαν ο Ιβάν Σαββίδης, Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ζήσης Βρύζας, ο ΒΑΟ, σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ από ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Άρης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η Κοινωνία Μελών Άρη, ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο Ηλίας Βιολίδης, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Κώστας Ιωσηφίδης, η ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ομοσπονδία Πάλης, και ο Δήμος Καλαμαριάς.
Γκοντσάρεβα: «Θα τον τιμήσουμε»
Αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να πουν δυο λόγια για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Μάλιστα η συνεργάτιδα του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα είπε πως η ΠΑΕ θα τιμήσει τη μνήμη του . Συγκεκριμένα ανέφερε: Ήταν μια ξαφνική τραγωδία και είναι πιο λυπηρό όταν φεύγουν νεαροί άνθρωποι. Ευχαριστούμε τον Θεό που ο Παναγιώτης ήταν δίπλα μας και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Θα είμαστε δίπλα τους. Δεν έχουμε σκεφτεί πως θα τον τιμήσουμε, προφανώς όμως και θα το κάνουμε αυτό. Ο Παναγιώτης είχε μια μεγάλη καρδιά και έδινε μια σιγουριά σε όλα».
Ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης είπε για τον αποθανόντα: «Ο Ποικιλίδης ήταν πραγματικό λιοντάρι. Έπαιξε με μεγάλους αθλητές και ήταν το αγαπημένο μας παιδί. Ηταν παλικάρι. Από την πλευρά του ο πολιτικός Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε: «Ηταν Ολυμπιονίκης της ζωής και του ΠΑΟΚ. Ηταν άδικος ο χαμός του», ενώ ο πρόεδρος των βετεράνων παικτών του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος ανέφερε: «Λυπούμαστε για το θηρίο που έφυγε. Να είναι καλά η οικογένειά του».
Επίσης, επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού σώματος αναφερόμενος σε κατορθώματα του Ολυμπιονίκη, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, που στάθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος στα «κοινά» του Δήμου αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου