Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μια θέση στο μουσείο ομοιομάτων

Παλιά υπήρχε το ένα και μοναδικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds στο Λονδίνο, εκεί δίπλα στο μυθιστορηματικό σπίτι του Σέρλοκ Χολμς. Τα χρόνια όμως πέρασαν και το διάσημο μουσείο με τα κέρινα κουκλάκια των διασήμων έγινε franchise και απέκτησε υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη και Χόλιγουντ. Ε, μα πια, πόσους σελέμπριτιζ (sic) να χωρέσει κι αυτή η λονδρέζικη Madame Tussauds! Άλλωστε οι καιροί των «πολιτιστικών» μονοπωλίων φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Έτσι, βλέπουμε το κέρινο ζεύγος Μπέκαμ να ποζάρει με αυτοκρατορικό στυλ και την αστερόεσσα ριγμένη στους ώμους στο «υποκατάστημα» του μουσείου στην Times Square. Το συγκεκριμένο δίδυμο αποτελεί ίσως τη μοναδική περίπτωση που τα πρωτότυπα -στην πλειοψηφία των φωτογραφιών τους- μοιάζουν πιο κέρινα από τα κέρινα, με το αψεγάδιαστο styling και το επαγγελματικό στήσιμό τους (να το προσέξουν αυτό - τους μεγαλώνει και πάει τζάμπα τόσο botox).



Στην ίδια «γειτονία» της Νέας Υόρκης φιλοξενείται και ο άλλος εαυτός του Sean «Diddy» Combs (πρώην της JLo και μεγαλοπαράγοντας της μουσικής βιομηχανίας εν γένει). Στη photo μάλιστα τον βλέπουμε να φτιάχνει στοργικά το παπιγιόν του ομοιώματός του λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια. Μην είναι απεριποίητος στο cocktail party που θα ακολουθήσει.



Στο υποκατάστημα του Χόλιγουντ έχουμε λίγο μεγαλύτερη κίνηση, αφού εκεί βρίσκεται ο κέρινος κλώνος της Κάμερον Ντίαζ που μοιάζει με photoshopιασμένη εκδοχή της ηθοποιού, αφού έχει εμφανώς λιγότερες ρυτίδες από το «πρωτότυπο», αλλά και οι Μπραντζελίνα, οι οποίοι επίσης φαίνονται νεότεροι (έως νεότατοι).





Δεν ήταν έτσι φρέσκος ο Μπραντ Πιτ ούτε όταν παντρεύτηκε το «Φιλαράκι» Ρέιτσελ, δέκα ακριβώς χρόνια πριν. Η δε Αντζελίνα είναι σαν κούκλα βιτρίνας, όχι μουσείου. Τι στάση είναι αυτή; Νομίζεις ότι αν κοιτάξεις προσεκτικότερα θα δεις τις ενώσεις στους ώμους, τους καρπούς και τον λαιμό της. Και -δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου- αλλά αυτό το ομοίωμα μοιάζει περισσότερο με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς παρά με την Αντζελίνα.



Τέλος, η Εϊμι Γουάινχαους είναι η μόνη που βρίσκεται στο μουσείο του Λονδίνου και μπορώ να πω ότι έχει το πιο πιστό ομοίωμα. Είναι ακριβώς τόσο τρομακτικό όσο και η ίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου