Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός έδρας αποστολές για Μπάγερν, Ρεάλ και Άρσεναλ

Με τις αναμετρήσεις των τεσσάρων γκρουπ του δεύτερου μπλοκ αρχίζει η 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο 5ος όμιλος έχει δύο φαβορί: την περυσινή φιναλίστ Μπάγερν και τη δευτεραθλήτρια Ιταλίας Ρόμα. Αμφότερες, μετά τη μεταξύ τους μάχη στο Μόναχο στην πρεμιέρα (2-0 υπέρ των Βαυαρών), παίζουν με τα αουτσάιντερ. Η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ, προερχόμενη από τη "σφαλιάρα" της Μάιντζ, δοκιμάζεται επί ελβετικού εδάφους απέναντι στη Βασιλεία, την ίδια ώρα που οι Ρωμαίοι, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί της Ίντερ, υποδέχονται τη ρουμάνικη Κλουζ στην προ διετίας επανάληψη του 1-2. Αυτοί είναι που "καίγοντα" για τους βαθμούς

Στον 6ο όμιλο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Εκεί όπου η πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι των πολλών απουσιών (Ντρογκμπά, Μπεναγιούν, Λάμπαρντ, Καλού, Μποσίνγκουα) φιλοξενεί τη Μαρσέιγ. Οι "μπλε" εκτός από το πλεονέκτημα της έδρας έχουν και εκείνο των τριών πόντων από το διπλό στη Σλοβακία. Αντίθετα η Μαρσέιγ έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα χάνοντας στο "Βελοντρόμ". Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, στη Μόσχα, θα διεξαχθεί το άλλο ματς του γκρουπ μεταξύ της Σπαρτάκ και της πρωτάρας Ζίλινα. Η ομάδα του Βαλερί Καρπίν ψάχνει τη δεύτερη νίκη της, για να αποκτήσει αβαντάζ πρόκρισης, ενώ οι πρωταθλητές Σλοβακίας τους πρώτους βαθμούς τους στη διοργάνωση.

Στο Άμστερνταμ και στην εκεί Αρίνα, για τον 7ο όμιλο, θα συγκεντρωθούν την Τρίτη το βράδυ 11 κύπελλα πρωταθλητριών. Μπορεί Άγιαξ και Μίλαν να έχουν απωλέσει πολλή από την αίγλη του παρελθόντος, όμως η μεταξύ τους κόντρα δεν παύει να είναι από τις πιο παραδοσιακές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο "Αίαντας" δεν έχει πόντο μετά την ήττα στη Μαδρίτη σε αντίθεση με τους "ροσονέρι", οι οποίοι έχουν ήδη ένα "τρίποντο" μετά το 2-0 επί της Οσέρ. Στη σκληρή έδρα της τελευταίας στη Βουργουνδία θα τεστάρει τις δυνάμεις της η -άσφαιρη στο ματς με τη Λεβάντε- Ρεάλ Μαδρίτης θέλοντας να διπλασιάσει τις επιτυχίες της στο γκρουπ.

Τέλος, η Άρσεναλ θα επιδιώξει να βάλει τάξη στον 8ο όμιλο, περνώντας νικηφόρα από το Βελιγράδι. Πάντως η Παρτιζάν έχει άγριες διαθέσεις μετά την ήττα στο Ντόνετσκ, αφού είναι ευκαιρία για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντί στην ελλιπή ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Το δύο στα δύο θα επιδιώξει και η Σαχτάρ, αλλά σίγουρα η Μπράγκα θα είναι πιο υποψιασμένη για το τι θα συναντήσει σε έναν αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πάθημα από την Άρσεναλ και τα έξι γκολ σίγουρα λειτούργησαν ως μάθημα για τον Ντομίγκος Πασιένσια και τους παίκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου