Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε Ολυμπιακός»

Ο Ερνέστο Βλαβέρδε ξεκαθάρισε ότι δεν θα βλέπουμε κάθε Κυριακή τον ίδιο Ολυμπιακό, με αφορμή την ομολογουμένως πολύ καλή εμφάνιση με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν ζήτησε πίστωση χρόνου «καθώς το πρωτάθλημα προχωράει και πρέπει να νικάμε», ενώ έβαλε φρένο στα σενάρια κορυφής και τίτλου εκθειάζοντας τον Ολυμπιακό Βόλου, εκφράζοντας μάλιστα την μεγάλη ανησυχία του για το ματς με τους «ερυθρόλευκους» του Βόλου.

Ακόμα, ο Ισπανός μίλησε για τα θέματα τακτικής που ακολουθεί η ομάδα, εξέφρασε για άλλη μια φορά τον προβληματισμό του για την επιθετική δυστοκία, ωστόσο, δήλωσε ικανοποιημένος από την δημιουργία και το πλήρες ρόστερ.

«Είμαστε Ολυμπιακός»

Αναλυτικά το «μυρμήγκι» μίλησε:

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: «Προχθές κάναμε πολύ καλό ματς κι αυτό γιατί έχουμε πολύ καλούς παίκτες είμαστε σε καλή κατάσταση και κάνουμε καλή προπόνηση. Εμείς πάντα θέλουμε να παίζουμε έτσι, αλλά εξαρτάται κι από τον αντίπαλο. Εμείς είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς και το θέμα είναι να μας βγει και το ματς και να πάρουμε και το αποτέλεσμα».

Για το αν θα υπάρχει ανάλογη συνέχεια: «Προχθές κάναμε ένα καλό ματς. Δεν σημαίνει ότι βάζουμε τον αυτόματο και πάντα θα παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και θα κάνουμε το ίδιο ματς. Εχουμε στόχο και προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Είναι διαφορετικό κάθε ματς.

Παίξαμε ένα καλό ματς και τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Αύριο μπορεί να παίξουμε άσχημα και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Δεν σημαίνει ότι με ένα καλό ματς θα επακολουθήσουν κι άλλα ίδια. Υπάρχουν πράγματα που πετύχαμε σ’ αυτό το ματς, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα που θέλουν βελτίωση και σ’ αυτά δουλεύουμε να βελτιώσουμε».

Για το αν έχει άλλα πλάνα στο μυαλό του για τα εντός και τα εκτός έδρας ματς: «Θέλουμε να έχουμε κοινή γραμμή κι εντός κι εκτός έδρας. Υπάρχουν ματς που πρέπει να προετοιμάζουμε εκτός από το αγωνιστικό και την ψυχολογία μας γιατί θα πάμε και σε δύσκολες έδρες κόντρα σε δύσκολους αντίπαλους. Εχουμε παίξει 2 εκτός έδρας και το καλύτερό μας παιχνίδι ήταν αυτό με τον Ηρακλή, αλλά τελικά χάσαμε.

Είμαστε Ολυμπιακός. Θέλουμε να έχουμε την πρωτοβουλία και σε άμυνα και σε επίθεση. Κι αυτό που θέλουμε είναι τα κενά ανάμεσα σε άμυνα κι επίθεση να είναι μικρά. Να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αμυνθούμε και να επιτεθούμε όλη η ομάδα. Αυτό θέλει σκληρή δουλειά και καθημερινή προπόνηση».

Για το πότε θα πιάσει το πικ στην απόδοσή της η ομάδα: «Από την ημέρα που ήρθα με ρωτάτε το ίδιο πράγμα. Δεν μπορούμε να βάλουμε χρονικό όριο και να πούμε π.χ. ότι σε 1,5 μήνα όλα θα είναι έτοιμα. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο σε διάρκεια, έχει πολλά παιχνίδια και είναι υποχρέωσή μας να κερδίσουμε όλους τους αγώνες.

Μετά από 1,5 μήνα που είμαστε εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες είμαστε δεν είμαστε έτοιμοι. Το πρωτάθλημα προχωράει κι εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να νικάμε».

Για το αν έχει δεθεί με την ομάδα και η ομάδα μ’ αυτόν: «Αυτό που θέλει χρόνο είναι να μάθω τους παίκτες σε συνθήκες αγώνα, καθώς έχει διαφορά η καθημερινή προπόνηση από τον αγώνα».

Για το γεμάτο ρόστερ: «Ενα από τα... προβλήματα είναι αυτό, το μεγάλο ρόστερ. Πολλοί παίκτες που αξίζουν να συμμετέχουν και να παίζουν, πάντα με προβληματίζουν όμως, αλλά αυτό είναι ευχάριστο πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε αρκετές θέσεις κι άλλοι μόνο σε μία.

Πάντα όταν διαλέγεις παίκτες στην αποστολή, προτιμάς παίκτες που μπορούν να καλύψουν πολλές θέσεις για τυχόν προβλήματα που μπορούν να προκύψουν. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε παίκτες όπως Τοροσίδης, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μπράβο, Μοδεστό, Ουρτάδο, Ραούλ Μπράβο και Χολέμπας. Εχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις».

Για την επιθετική δυστοκία: «Είναι αλήθεια ότι κάνουμε πολλές ευκαιρίες και λίγα γκολ. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό που έγινε με τον Ηρακλή αλλά και με Αστέρα, που στο α’ μέρος βάλαμε μόνο ένα γκολ. Θέλουμε δουλειά και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Θα με απασχολούσε πολύ περισσότερο αν δεν βγάζαμε φάσεις».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ευνοϊκό πρόγραμμα μέχρι να παίξει με τον ΠΑΟ και βρίσκεται ήδη στην κορυφή: «Γελάω γιατί όσα δεν ματς δεν είναι με τον ΠΑΟ τα θεωρείτε εύκολα! Για Ολυμπιακό Βόλου περιμένω να με ρωτήσετε και δεν μιλάει κανείς!»

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια από τις ομάδες που μου αρέσουν στην Ελλάδα όχι τώρα και πριν από δυο χρόνια που ήμουν εδώ. Εχει καλή νοοτροπία παίζει επιθετικά πολύ καλό κλαμπ γενικά.

Πώς να ασχοληθώ με τον ΠΑΟ όταν είδα με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να κάνει φανταστικά παιχνίδια και με ανησυχεί τόσο; Ο ΠΑΟ δεν με ενδιαφέρει τώρα. Διαφωνώ κάθετα, έχουμε πολλά δύσκολα μέχρι τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είμαστε πρώτοι, πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν 5οι. Το γεγονός ότι είμαστε πρώτοι πρέπει να το εκτιμήσουμε περισσότερο και να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Αυτή τη στιγμή δεν παίρνουμε κάποιο βραβείο που είμαστε πρώτοι. Δεν ξέρουμε είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο το τέλος και τον στόχο. Θέλει βήμα-βήμα γιατί αν το κοιτάμε μόνο το στόχο θα ξεχάσουμε ότι έχουμε ματς την Κυριακή».

Για τις επιλογές του στην σύνθεση της 11άδας: «Ενας παίκτης δεν είναι καλύτερος από τον άλλο, αλλά χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο. Αν θέλουμε έλεγχο του ματς ο Ιμπαγάσα είναι καλύτερος γι αυτή τη θέση.

Ο Φέτφα είναι πολύ γρήγορος που είναι πολύ μικρός κι έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και να βοηθάει περισσότερο στην άμυνα.

Ο Φουστέρ είναι ο παίκτης που βοηθάει περισσότερο σε άμυνα και στην τακτική. Κι από τους τρεις μπορεί να βγει πιο εύκολα και να μας προσφέρει περισσότερες πιθανότητες για γκολ. Αλλά θέλει κι αυτός βελτίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου