Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ-Καβάλα 0-2


Ο ΠΑΟΚ δεν αξιοποίησε το καλό διάστημα που είχε και η Καβάλα με γκολ των Νικουλάε και Ρίος πέρασε αλώβητη (0-2) από την Τούμπα και τον έριξε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας (ο δικέφαλος έχει να ματς λιγότερο). Στην τέταρτη θέση οι Αργοναύτες μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Η εικόνα του αγώνα:
Αν εξαιρέσουμε το πρώτο εικοσάλεπτο όπου είδαμε δύο ομάδες να παίζουν κοντινές πάσες δίχως κάποιον ξεκάθαρο στόχο στο παιχνίδι τους, το ματς άνοιξε όταν ο ΠΑΟΚ βρήκε με ορθολογικό τρόπο μπροστά και μέσα σε 9 λεπτά έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.


Ο Δικέφαλος σε αυτό το διάστημα έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο πολλά από τα θετικά του στοιχεία δημιουργώντας φάσεις με τους Σαλπιγγίδη, Ελ Ζαρ και Μουσλίμοβιτς, η Καβάλα, όμως, ήταν εκείνη που ευτύχησε να προηγηθεί. Πως; Με τον αναμενόμενο τρόπο βάσει εικόνας: αντεπίθεση. Ο Αμπντούν διέσχισε πολλά μέτρα, βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και έστρωσε στον Νικουλάε, ο οποίος αν και καθυστέρησε δεν λάθεψε.
Κάπου εκεί το παιχνίδι διαφοροποιήθηκε. Ο ΠΑΟΚ επηρεάστηκε από τέρμα που δέχθηκε και η Καβάλα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα όταν προηγείται: να διαχειρίζεται άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο μέρος όταν οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κάνουν μια φάση της προκοπής (απείλησαν μόνο από στημένα) και οι Καβαλιώτες άρπαξαν την ευκαιρία και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 60ο λεπτό με τον Ρίος. Κάπου εκεί το επίπεδο δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ ανέβηκε κατακόρυφα, ενώ οι φιλοξενούμενοι με την άνεση των δύο τερμάτων έπαιξαν ώριμα και απλά απειλώντας ακόμα και με τρίτο γκολ.
Η αντίδραση από τον πάγκο ήρθε, η επιθετική γραμμή του Δικεφάλου γέμισε με την είσοδο του Αθανασιάδη, χρόνος υπήρχε, αλλά το αναφέραμε λίγο πιο πάνω: η Καβάλα είναι από τις λίγες ομάδες του πρωταθλήματος που ξέρει να διαχειρίζεται το υπέρ της σκορ. Αυτό έκανε και έφυγε από την Τούμπα με το πολύτιμο τρίποντο της νίκης.
Το κλειδί του αγώνα:
Η Καβάλα έχει δεδομένη ποιότητα και είναι από τις πλέον σοβαρές ομάδες του πρωταθλήματος. Εχοντας μπροστά της έναν “άδειο” (λόγω Μόσχας) ΠΑΟΚ και αφού ξεπέρασε το δύσκολο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, σκόραρε και έφερε το ματς στα μέτρα της. Οταν σκοράρει αυτή η ομάδα δύσκολα μπορείς να αντιδράσεις.
Ο αδύναμος κρίκος:
Ο Πάμπλο Γκαρσία έχασε τη μάχη του κέντρου και παρά την περίσσια ενέργειας που έδειξε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.
MVP:
Η αξία και η ποιότητα του Τζαμέλ Αμπντούν είναι δεδομένα. Εδειξε όλες τις αρετές του (και) στην Τούμπα όντας ο καλύτερος παίκτης των νικητών. Μπορεί να μη σκόραρε,έκανε όμως όλα τα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου