Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το πιο ακριβό τρακάρισμα που έγινε ποτέ!

 
troktiko    Το πιο ακριβό τρακάρισμα που έγινε ποτέ!
Ένας πολυεκατομμυριούχος Γερμανός γλίτωσε χωρίς ούτε … μια γρατσουνιά όταν κατάφερε να τρακάρει το 1.4 εκατομμυρίων λιρών αυτοκίνητό του, μπαίνοντας έτσι μια για πάντα στην ιστορία, ως το πιο ακριβό τρακάρισμα που έχει γίνει ποτέ! Ο Steffen Korbach, επιτυχημένος τραπεζικός επενδυτής, έχασε τον έλεγχο του Pagani Zonda F Clubsport Roadster που οδηγούσε εξαιτίας του ολισθηρού οδοστρώματος και έπεσε πάνω σε μπάρες ασφαλείας στην Ιταλία.


Το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν το ένα από τα 25 που κατασκευάστηκαν συνολικά, έγινε κυριολεκτικά συντρίμμια. Ευτυχώς όμως για τον Korbach και την 21χρονη συνοδό του ο ειδικά σχεδιασμένος σκελετός τους προστάτεψε και έτσι έφυγαν και οι δυο με μόνο κάποιες μικρές μελανιές.
Αν και το Clubsport Roadster δεν διαθέτει αερόσακους, το ατύχημα έδειξε το πόσο ασφαλή είναι αυτού του είδους τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με φίλο του Korbach, σκέφτεται να επιδιορθώσει το αυτοκίνητο, κάτι που σίγουρα θα του κοστίσει πολλά!
Το ατύχημα έγινε στον αυτοκινητόδρομο Α10 της Ιταλίας, την ώρα που κατευθυνόταν προς το Μιλάνο, όπου γινόταν η επίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, του Pagani Huayra, το οποίο πρόσφατα είχε παραγγείλει.
Το Zonda F Clubsport Roadster, εκτός του ότι θεωρείται ένα από τα καλύτερα υπεραυτοκίνητα της νέας γενιάς, είναι και ένα από τα τρία ακριβότερα με το Koenigsegg CCXR να κοστίζει 1.4 εκατ. λίρες και το Bugatti Veyron Super Sport costlier 1.6 εκατομμύρια.
Ο Korbach, που έχει πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα, διαθέτει ακόμα στη συλλογή του δυο Bugatti Veyrons, δυο Lamborghini και ένα Gemballa Mirage το σχέδιο του οποίου έχει βασιστεί στην Porsche. Βέβαια, εκτός από το νέα Pagani Huayra που περιμένει, βρίσκεται εν αναμονή και της νέας McLaren MP4-12C.
troktiko    Το πιο ακριβό τρακάρισμα που έγινε ποτέ!
troktiko    Το πιο ακριβό τρακάρισμα που έγινε ποτέ!
troktiko    Το πιο ακριβό τρακάρισμα που έγινε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου