Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μία στον Ολυμπιακό, δύο μήνες στον «Μητρό»!


Μία στον Ολυμπιακό, δύο μήνες στον «Μητρό»!

Εκτεταμένα θεωρήθηκαν τα επεισόδια στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου και έτσι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική (συν 140.000 ευρώ), την οποία θα εκτίσει κόντρα στον Εργοτέλη! Δύο μήνες απαγόρευση εισόδου στον Τάσο Μητρόπουλο!
Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τα επεισόδια στο συγκεκριμένο παιχνίδι χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα και πάνω σε αυτήν τη λογική επιβλήθηκε η τιμωρία.

Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, Χαρίλαος Λουκίνας, ζήτησε να θεωρηθούν τα επεισόδια ευρείας κλίμακας και να επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών στον Ολυμπιακό, κάτι που όμως δεν... πέρασε. Μοιραία η απόφαση για αυτήν την ποινή ήταν κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη. Έτσι οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λίγκας θα υποχρεωθούν να παίξουν δίχως κόσμο στο ματς με τον Εργοτέλη.

Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 140 χιλ. ευρώ. Όσον αφορά τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Τάσο Μητρόπουλο, του απαγορεύτηκε η είσοδος από τα γήπεδα για δύο μήνες. Ίδια ποινή επεβλήθη και στον μασέρ της ομάδας, Παναγιώτη Μαρινάκη. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο 15 χιλ. ευρώ.

Η απόφαση

Αναλυτικά η απόφαση, όπως αυτή ανακοινώθηκε απο την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας:
ΠΑΕ Ολυμπιακός, Π. Μαρινάκη (μασέρ), Τ. Μητρόπουλο (γεν. αρχηγό): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του μασέρ Π. Μαρινάκη στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς  πειθαρχικές παραβάσεις κατά τα στο σκεπτικό ειδικότερα αναφερόμενα.

Επιβάλλει  Ι) στην εγκαλουμένη ΠΑΕ τη χρηματική ποινή των εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000,00) ευρώ και τη διεξαγωγή ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές κατά πλειοψηφία, ΙΙ) στον β' εγκαλούμενο Π. Μαρινάκη  (μασέρ) την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους  για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και τη χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ, ΙΙΙ) στον γ' εγκαλούμενο Τ. Μητρόπουλο την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους  για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και τη χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ».

Το περίμεναν...
Όπως είχε γράψει προ ημερών το gazzetta.gr, στον Ολυμπιακό υπήρχε σιγουριά για μία αγωνιστική. Οι άνθρωποι των πρωτοπόρων της Σούπερ Λίγκας θεωρούσαν πως αυτό θα ήταν το ύψος της ποινής και έτσι όπως είναι λογικό ανακουφίστηκαν από αυτήν την άποψη. Εκτός των άλλων ένιωσαν και δικαιωμένοι από την απόφαση. Και αυτό διότι θα μπορούν ν' αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ με τον κόσμο τους στο πλευρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου