Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τα χειρότερα έρχονται

Την απαισιοδοξία, δυσπιστία και δυσαρέσκεια των Ελλήνων αποτυπώνει το Ευρωβαρόμετρο, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν σήμερα.

Οι Έλληνες είμαστε πρώτοι σε δυσαρέσκεια για την οικονομική κατάσταση στη χώρα αλλά και για την επαγγελματική τους κατάσταση ενώ και οι δύο τομείς αναμένουμε να επιδεινωθούν.

Ως προς το ποιος θέλουμε να αποφασίζει για μας πρώτη επιλογή μας είναι η Ε.Ε.. Ακολουθεί η απάντηση «κανένας» και στην 3η θέση είναι η ελληνική κυβέρνηση!

Το 93% των ερωτηθέντων ζητεί νέους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων, το 92% περισσότερη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το 90% μείωση στα bonus των τραπεζικών στελεχών, και το 70% την εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Παράλληλα, το 93% των ερωτηθέντων ζητά από την Ε.Ε. να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους.

Τέλος, οι Έλληνες εκφράζουμε τη δυσπιστία μας κατά σειρά: για τα πολιτικά κόμματα (93%), τις μεγάλες επιχειρήσεις (79%), την τηλεόραση (78%), την εθνική κυβέρνηση (76%), τον ΟΗΕ (74%), την εθνική Βουλή (73%), τον Τύπο (71%), τα εργατικά σωματεία (65%), το ραδιόφωνο (61%), την Ε.Ε. (60%), τα εκκλησιαστικά ιδρύματα (58%), τη δικαιοσύνη (56%) και το Διαδίκτυο (41%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου