Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το 2010 έγιναν συνολικά 496 πορείες στο κέντρο της Αθήνας

 
troktiko    Το 2010 έγιναν συνολικά 496 πορείες στο κέντρο της Αθήνας
Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλα 496 πορείες συνολικά τον χρόνο έγιναν το 2010 στο κέντρο της Αθήνας…Ο αριθμός είναι πραγματικά ασύλληπτος.. Δεν γίνεται πουθενά αλλού στον κόσμο με τέτοια συχνότητα.. Περίπου δύο πορείες την ημέρα.. Πως να μην γονατίσουν μετά οι επιχειρήσεις;;


Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, από τις 3 Μαρτίου του 2010, την ημέρα που η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρώτη δέσμη μέτρων για οικονομικές περικοπές, έχουν απεργήσει οι επαγγελματίες σε όλους σχεδόν τους κλάδους: από τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς ως τους κατόχους βυτιοφόρων, τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους λιμενεργάτες, τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τους περιπτερούχους. Πολίτες και καταστηματάρχες έχουν φτάσει στα όρια τους..
Οι μεν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο και οι δε δεν έχουν πελατεία να πουλήσουν το εμπόρευμα τους.. Την ίδια στιγμή, οι κινητοποιήσεις μεταδίδονται από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προβάλλουν τα αιτήματα των διαδηλωτών, αλλά και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες και οι τουρίστες.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», το κόστος από τις σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία δεν καταγράφει τις απεργίες και τις πορείες. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι το συχνό κλείσιμο του κέντρου ζημιώνει υπηρεσίες, εμπόρους και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου