Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Oι υπερπαραγωγές του 2011

Oι υπερπαραγωγές του 2011.Ο Σπίλμπεργκ και ο Σκορσέζε επενδύουν ταλέντο και πείρα στο 3D. Ο Χάρι Πότερ και ο Ζακ Γαλιφιανάκης είναι στην κορυφή των πιο πολυαναμενόμενων προσώπων. Οι ανερχόμενοι ηθοποιοί Ράιαν Ρέινολντς και Κρις Χέμσγουορθ δοκιμάζονται ως εμπορικά ονόματα σε δύο από τις πιο «καυτές» μεταφορές κόμικς της σεζόν. Ο βετεράνος Τζόνι Ντεπ φοράει για τέταρτη φορά το κοστούμι του Τζακ Σπάροου. Ο Χάρισον Φορντ μάχεται με τον Ντάνιελ Κρεγκ σε μια Αγρια Δύση κατειλημμένη από εξωγήινους.

Ολοι τους είναι πρόσωπα και εικόνες του 2011 ως σκηνοθέτες ή πρωταγωνιστές των πιο πολυαναμενόμενων υπερπαραγωγών της χρονιάς, που ξεχωρίσαμε σε μια δεκάδα με τις πιο σημαντικές.

Ποιος είναι το νούμερο 1; Το δεύτερο μέρος της περιπέτειας φαντασίας «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, υποστηρίζει δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία πώλησης κινηματογραφικών εισιτηρίων Fandango.com.

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα, καθώς αυτή τη χρονιά ο Χάρι Πότερ αποχαιρετά οριστικά τη μεγάλη οθόνη εντείνοντας την αγωνία των πιστών θαυμαστών του. Συναίσθημα που μοιράζονται και οι θαυμάστριες του «Λυκόφωτος», καθώς είναι αυτές κατά βάση που ανυπομονούν για το πρώτο μέρος της τέταρτης συνέχειάς του, με τίτλο «Χαραυγή», που θα βγει τον Νοέμβριο. Στους άντρες, από την άλλη, θραύση κάνει το «Hangover 2», με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζακ Γαλιφιανάκη και Εντ Χελμς.

Πέρα όμως από τα σίκουελ, αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι η επιστροφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ στη σκηνοθεσία, πέντε χρόνια μετά το «Μόναχο», με το 3D καρτούν «The adventures of Tintin: Secret of the unicorn», που μεταφέρει τον ήρωα του Ερζέ στο σινεμά με τον Τζέιμι Μπελ στον ρόλο του Τεντέν. Η πρεμιέρα του φιλμ είναι προγραμματισμένη για τη γιορτινή σεζόν του Δεκέμβρη, όπως και το τρισδιάστατο «Hugo Cabret» του Μάρτιν Σκορσέζε, μεταφορά του ομότιτλου παιδικού βιβλίου του Μπράιαν Σέλζνικ.

Την καλοκαιρινή περίοδο θα βγουν τα άλλα βαριά πυροβολικά: το τέταρτο σίκουελ των «Πειρατών της Καραϊβικής», με τίτλο «On stranger tides», ταινία που η Ντίσνεϊ θέλει να δει να μπαίνει στη δεκάδα των πιο κερδοφόρων παραγωγών της χρονιάς, όπως και το «Cars 2», σίκουελ μιας μέτριας εμπορικής επιτυχίας του στούντιο της Pixar, που ωστόσο πούλησε τρελά στην αγορά των γκάτζετ.

Στο ζέσταμα της καλοκαιρινής σεζόν θα δούμε και γουέστερν… επιστημονικής φαντασίας με Χάρισον Φορντ και Ντάνιελ Κρεγκ («Cowboys and aliens») και τρίτο «Transformers» (τίτλος: «Dark of the moon») ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στην κινηματογραφική εκδοχή του κόμικς «Green lantern» με τον Ράιαν Ρέινολντς «ζεστό» από την επιτυχία του «Buried».

Δύο κόμικς στις αίθουσες

Με τα σίκουελ και τις κινηματογραφικές εκδοχές δημοφιλών κόμικς να μοιράζονται την εμπορική πίτα της χρονιάς, το «Thor» του Κένεθ Μπράνα σέρνει τον χορό, με προγραμματισμένο ντεμπούτο στις 6 Μαΐου. Πρωταγωνιστής στον ρόλο του δυνατού, αλλά εγωπαθούς πολεμιστή Θορ, που εξορίζεται να ζήσει ως κοινός θνητός στη Γη από τον πατέρα του, βασιλιά του Ασγκαρντ, είναι ο Κρις Χέμσγουορθ, ενώ στο πλευρό του είναι οι Νάταλι Πόρτμαν, Αντονι Χόπκινς, Στέλαν Σκαρσγκάαρντ κ.ά. Σπουδαίο επιτελείο πλαισιώνει και τον Κρις Εβανς στην υπερηρωική περιπέτεια «Captain America: the first avenger» του Τζο Τζόνστον, με τη συμμετοχή των Σάμιουελ Τζάκσον, Χιούγκο Γουίβινγκ, Στάνλεϊ Τούτσι και Τόμι Λι Τζόουνς.

Σε πολλά ταμπλό

Οι Τζόνι Ντεπ και Ντάνιελ Κρεγκ είναι δύο σταρ που θα … βαρεθούμε να βλέπουμε, καθώς ο καθένας παίζει σε 3-4 ταινίες που θα βγουν μέσα στο 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου