Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πανιώνιος-Άρης 1-0

Δικαιοσύνη αποδόθηκε έστω και λίγο πριν από το τέλος στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, όπου ο Πανιώνιος επικράτησε του Άρη με 1-0. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν με γκολ στο 86' λύτρωσε τους "κυανέρυθρους" απέναντι στους Θεσσαλονικείς που πλήρωσαν το rotation του Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, μετά το 20λεπτο όμως, ο Πανιώνιος ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Με τους παίκτες του να κερδίζουν προσωπικές μονομαχίες και μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησε μια σειρά από ευκαιρίες που όμως δεν καρποφόρησαν. Στο 23' δόθηκε η ευκαιρία στον Σαλαλί, καθώς η μπάλα πέρασε από την άμυνα του Άρη δίχως κανείς να απομακρύνει, το σουτ του Αλγερινού όμως έδιωξε ο Σηφάκης. Δυο λεπτά αργότερα, ο διεθνής τερματοφύλακας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κουμορτζί, ο Γκανέζος όμως σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Η πίεση των "κυανέρυθρων" συνεχίστηκε, καθώς οι "κίτρινοι" έδειχναν ασύνδετοι λόγω των πολλών αλλαγών του Κούπερ. Στο 34', ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι, όμως ο Τόχα φάνηκε να του αποσπά νόμιμα την μπάλα κι ενώ ο Τριτσώνης βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπάλαμπαν έπιασε σουτ στην κίνηση ο Σηφάκης όμως μπλόκαρε, για να κλείσει το ημίχρονο με άλλη μια μεγάλη ευκαιρία του Πανιωνίου, καθώς ο Κουμορτζί έστειλε την μπάλα έξω από τα δοκάρια του Άρη, αν και η κεφαλιά του έγινε από ένα μέτρο απόσταση!

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Χουάνμα που αντικατέστησε τον Σηφάκη (αντιμετώπισε πρόβλημα στους ραχιαίους από χτύπημα) να αποδεικνύεται κατ' αρχήν σταθερός. Στο 48', πάντως, ο Πανιώνιος ίσως να δικαιούταν πέναλτι, καθώς ο Σαλαλί σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λαζαρίδη, την ώρα όμως που ο αμυντικός του Άρη έπεφτε στο χορτάρι. Στο 50' ο Βαζ Τε ανάγκασε τον Χουάνμα να αποκρούσει με γροθιές, για να δει στο επόμενο λεπτό την κόκκινη κάρτα ο Ναφτί, έπειτα από λογομαχία με τον Μανιάτη. Ο αρχηγός του Πανιωνίου τον χτύπησε, αυτός του Άρη απάντησε με τον ίδιο τρόπο και ξάπλωσε τον Μανιάτη αιμόφυρτο στο χόρτο, για να πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Το αριθμητικό μειονέκτημα άλλαξε τα πλάνα του Κούπερ, η ομάδα του οποίου αμύνθηκε μαζικά στο υπόλοιπο του αγώνα. Στο 53' ο Σαλαλί από πλεονεκτική θέση έχασε σπουδαία ευκαιρία σουτάροντας λίγο άουτ, πέντε λεπτά αργότερα ο Χουάνμα απέκρουσε σουτ του Μπάλαμπαν, ενώ παραδόξως, ο Άρης έδειξε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά στη συνέχεια, αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.
Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως οι "κίτρινοι" εκδήλωσαν το πρώτο σουτ στο 82' με τον Ρουίς, καθώς η απόσταση της μεσαίας γραμμής με την επίθεση ήταν τόσο μεγάλη που δεν επέτρεπε τη δημιουργία ορθών επιθέσεων. Ο Πανιώνιος, αντίθετα, κατάφερε μετά από λάθος του Χουάνμα στο 86' να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Ισπανός πορτιέρο μπερδεύτηκε με τον Κουλουχέρη με συνέπεια να βρει ο Μπάλαμπαν μπροστά του την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα, σε μια φάση που οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για αρχικό οφ σάιντ του σκόρερ. Στο 90' ο Ρουίς απείλησε με ισοφάριση, αλλά ο Μάχο απέκρουσε σωτήρια την επικίνδυνη κεφαλιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου