Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 1-1

Στην πρώτη του εντός έδρας ισοπαλία υποχρεώθηκε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου που θα μπορούσε να είναι και δυσαρεστημένος από το τελικό 1-1. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν με τον Μαρτίν στο 22ο λεπτό αλλά ο Βλάνταν Ίβιτς έσωσε την παρτίδα ισοφαρίζοντας στο 38'.

Όσοι περίμεναν να δούν ένα ΠΑΟΚ βελτιωμένο σε σχέση με τις φυο τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα σε Μπρίζ και Αστέρα Τρίπολης διαψεύστηκαν από νωρίς. Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο έκανε εμφάνιση άκρως εναρμονισμένη με τον κακό αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
Ένα σούτ του Βιτόλο στο 4ο λεπτό και μια κεφαλιά του Ίβιτς στο 20ο την οποία εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Γιακούποβιτς δεν μπορούσαν να τρομάξουν τον Ολυμπιακό Βόλου.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μόνο με αμυντικούς προσανατολισμούς δεν παρατάχθηκε στο γήπεδο και αναζήτησε το κάτι παραπάνω. Κι αυτό ήρθε στο 22' όταν ο Μαλεζάς έχασε την μονομαχία με τον Μαρτίν ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά “κρέμασε” τον Κρέσιτς και έκανε το 0-1. Η εξέλιξη αφύπνησε την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που προσπάθησε με πιο ορθόδοξους τρόπους να φτάσει στην περιοχή του Ολυμπιακού και το κατάφερε στο 35΄με τους Ελ Ζάρ και Σαλπιγγίδη να συνδιάζονται και τον τελευταίο να επιχειρεί το σούτ που κατέληξε στην αγγαλιά του Γιακούποβιτς. Δυο λεπτά αργότερα ο Βιερίνια απείλησε ξανά αλλά το σούτ που επιχείρησε για ελάχιστα εκατοστά δεν βρήκε στόχο.

Ότι δεν κατάφεραν Σαλπιγγίδης και Βιερίνια το πέτυχε ο Βλάνταν Ίβιτς στο 38΄όταν υπολόγισε σωστά την βαθιά μπαλιά του Φωτάκη και με κεφαλιά νίκησε τον Γιακούποβιτς σημειώνοντας το 1-1 .
Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα των γηπεδούχων αντί να καλυτερεύσει χειροτέρεψε. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε άνευρος, άκεφος και κουρασμένος αφήνοντας τον Ολυμποιακό Βόλου όχι μόνο να κάνει παιχνίδι αλλά και να απειλεί τουλάχιστον δυο φορές μέχρι το 60 για να ξαναπάρει την πρωτοπορία στο σκόρ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 74΄ με την κεφαλία τοπυ παπάζογλου που είχε πάρει τη θέση του σαλπιγγίδη στο 61΄.
Αντίθετα η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχοντας υποδειγματική ανάπτυξη από τις πτέρυγες με τους Μόνχε και Ουμπίντες έφτασε πολύ κοντά στο γκόλ στο 58 όταν ο πρώτος έβγλαε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ ,ο Μαρτίν “άδειασε” και πάλι τον Μαλεζά και από το ύψος του πέναλτι έκανε το σούτ για να αποκρούσει θεαματικά ο Κρέσιτs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου