Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2

Η ΑΕΚ με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-2). Στο 83' η Ένωση βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, όμως Τζιμπούρ και Σκόκο έσωσαν την παρτίδα στο ΟΑΚΑ (vids). Αδαμίδης: "Ανίκανος ο Κουκουλάκης". Μπάγεβιτs "Το πέναλτι είναι μέρος του παιχνιδιού". Παρέμβαση Μαρινάκη για τη διαιτησία.

Τα ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα στο Ολυμπιακό Στάδιο έχουν πάντα ανατροπές και σασπένς… όπως και πριν από δύο χρόνια, έτσι και τώρα, στα τελευταία λεπτά κρίθηκαν τα πάντα. Οι Αρκάδες ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι και το 81ο λεπτό αλλά τελικά η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει εν μέσω γκρίνιας, διχασμού και αποδοκιμασιών από την κερκίδα.

Με σαφέστατη πρόθεση να δώσει πνοή και φρεσκάδα στην ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την Ένωση στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, με 5 διαφορετικούς παίκτες στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα για το Europa League κόντρα στη Χάιντουκ. Το ξεκίνημα ήταν καλό για τη γηπεδούχο ΑΕΚ η οποία πίεσε αρκετά στα πρώτα λεπτά χωρίς όμως να γίνει απειλητική για τον Ντεγκρά.. 

Ο Αστέρας Τρίπολης, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, ισορρόπησε μετά το πεντάλεπτο και με πρωτεργάτη τον Ροζέριο δημιούργησε κινδύνους προς την εστία της ΑΕΚ. Στο 8ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια του Βραζιλιάνου η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μπαστία ο οποίος έκανε ένα σουτ μόνος απέναντι από τον  Αραμπατζή αλλά αστόχησε. Η πίεση των Αρκάδων συνεχίστηκε και μάλιστα ξεκίναγε από ψηλά. Σε μια τέτοια φάση, ο Αργυρόπουλος πίεσε τον Νασούτι, έκανε τη σέντρα και ο Αραμπατζής μάζεψε ψηλά και πριν από τον Ροζέριο. Η τριάδα των ευκαιριών των φιλοξενούμενων έκλεισε στο 15' όταν ο Φυτανίδης εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών στον αγώνα η πρωτοβουλία πέρασε στην ΑΕΚ η οποία στηρίχθηκε στη συνεργασία των Σκόκο-Μπερνς-Τζιμπούρ για να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά αυτό έγινε με το σουτ του Μάκου έξω από την περιοχή του Αστέρα, το οποίο πέρασε άουτ. Στο 21' ο Σκόκο δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπαρτολίνι και πέρασε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ η ΑΕΚ δημιουργήθηκε στο 23' όταν Γκέντσογλου, Τζιμπούρ, Μπερνς έκρυψαν τη μπάλα με το σουτ του Αυστραλού από τη μικρή περιοχή να σταματά στο δοκάρι του Ντεγκρά.

Αυτό, όμως, που δεν κατάφερε ο Μπερνς για την ΑΕΚ το πέτυχε ο Αράς για τον Αστέρα Τρίπολης, δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι και απομάκρυνση του Αραμπατζή με γροθιές, ο Σαλίμ Αράς με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε και είχε την πρόθεση να πιέσει, δεν είχε όμως τις δυνάμεις με αποτέλεσμα η άμυνα του Αστέρα να εξουδετερώνει τις προσπάθειες των Σκόκο-Μπλάνκο. Ο Αργεντινός μέσος απείλησε μόνο με ένα φάουλ (60') το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αστέρα ενώ ο Μπλάνκο λίγο αργότερα ηττήθηκε σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Οι Αρκάδες έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 63ο λεπτό όταν ο Ρούμπιλ μετά από πάσα του Ροζέριο βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Αραμπατζή αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Σε εκείνο το σημείο οι φίλαθλοι της Ένωσης αντέδρασαν με το σύνθημα «Παίξε μπάλα ΑΕΚ»!

Στα τελευταία λεπτά έγιναν όλα… Στο 81' ο Φορτούνης σημείωσε φανταστικό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή.. Ο Τζιμπούρ μείωσε με κεφαλιά στο 83' ενώ μια απίθανη έμπνευση του Σκόκο στο 87' έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ντεγκρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου