Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σφαίρες και όπλα γίνονταν κονδύλια της ΕΕ από ελληνικές ΜΚΟ!

 troktikoΟικονομική ενίσχυση ενόπλων ομάδων στην Αφρική με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διπλωμάτες που κρύβονται πίσω από κυκλοφορία μαύρου χρήματος μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων στη χώρα μας, αλλά…

και «καρφώματα» σε εξωθεσμικούς παράγοντες ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα περιέχει η δικογραφία για τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» που ερευνά ο 3ος ειδικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας. Σύντομα ασκούνται διώξεις εναντίον δύο «υψηλών» προσώπων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σχετικά με μπίζνες οι οποίες είχαν ως επίκεντρο το κέρδος, αλλά σε αυτές εμπλέκονται και πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, όπως της ισραηλινής Μοσάντ.
Καυτά τηλεφωνήματα
Στις αρχές του 2013 έκπληκτοι οι άνδρες που παρακολουθούσαν νομίμως τις συνδιαλέξεις σε κινητό πρώην διπλωμάτη εντόπισαν τηλεφώνημα με τοπικό παράγοντα στην Κένυα. Σε αυτή την επικοινωνία αναφέρονταν λεπτομέρειες πώς χρήματα της ΕΕ για την ανάπτυξη της Αφρικής θα διοχετεύονταν σε τοπικές ένοπλες ομάδες της μαύρης ηπείρου. Οι κλήσεις πάντως εκτός από τον αφρικανό φύλαρχο είχαν ως αποδέκτη τον γνωστό πλέον επιχειρηματία που εμφανιζόταν να αποτελεί μέρος λόμπι εταιρειών συμφερόντων του Ισραήλ.
Παράλληλα εντοπίστηκαν δύο ακόμα ενδιαφέρουσες συνομιλίες με πρώην υπουργό (εκεί έγινε συνάντηση) και άλλον πολιτικό παράγοντα, όπου συζητούνται μπίζνες στη χώρα μας με συγκεκριμένες εταιρείες. Για τις προμήθειες προτείνεται η συμμετοχή πρακτόρων άλλης χώρας…
Από τις συνομιλίες, οι οποίες καταγράφονταν επί περίπου εννέα μήνες, εντοπίζεται άλλη συνδιάλεξη, στην οποία πρώην υποδιοικητής της Μοσάντ εμφανίζεται να έχει επισκεφτεί την Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2009 με σκοπό να προμηθεύσει σύστημα παρακολούθησης των συνόρων μας. Η προμήθεια σκάλωσε, αφού ήδη είχαμε προμηθευτεί το σύστημα GIS, για το οποίο μετά την επίσκεψη του πράκτορα άρχισαν να εμφανίζονται γκρίνιες και καταγγελίες. Σήμερα υπάρχουν 15 κατηγορούμενοι στο γραφείο του ανακριτή κ. Χρ. Παπακώστα, παρ’ ότι ειδικοί και πραγματογνώμονες επιμένουν ότι το σύστημα ήταν μια χαρά.
Το καλοκαίρι του 2013 τηλεφώνημα στον λομπίστα, στο σπίτι του οποίου έγινε και έρευνα, έχει περιέργως ως θέμα τις επαφές του έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα. Οταν ο λομπίστας ερωτάται πώς γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες, κατονομάζεται ως «πηγή» σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Ανατριχιαστικές όμως είναι και οι συζητήσεις για την εκχώρηση του Ελληνικού, όπου προτείνεται να γίνει αντί μόλις 300 εκατ. ευρώ και να συνδεθεί και με άλλες προμήθειες αμυντικών συστημάτων. Το σχέδιο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Όλα αυτά πάντως προκάλεσαν την έφοδο του ανακριτή κ. Φούκα και ανδρών ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του λομπίστα, πρώην καθηγητή στις ΗΠΑ. Κατασχέθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αντκείμενα και ο δικαστικός λειτουργός συνέλεξε ακόμα πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Εκτός από τις περίπου 15 αντζέντες υπήρξε και μια καταγραφή πληροφορίας-βόμβα. Πρώην διπλωμάτης, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εμφανίζεται να είναι πίσω από την κυκλοφορία «μαύρου» χρήματος που διακινείται μέσω ΜΚΟ. Τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Δικαιοσύνη, τις έπαιρνε είτε για προσωπικό του πλουτισμό είτε για άλλες σκοτεινές δραστηριότητες.
Διώξεις το καλοκαίρι
Η μεγάλη δικαστική έρευνα που διενεργεί ο κ. Φούκας θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι με την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον πολλών προσώπων, τα οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν υπεράνω υποψίας. Οι κατηγορίες θα είναι κακουργηματικές και θα αφορούν κατασκοπεία εναντίον της χώρας, αλλά και απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
Η ογκωδέστατη δικογραφία καταγράφει μια κατάσταση με ξένες μυστικές υπηρεσίες να αλωνίζουν στη χώρα μας. Καυτές μαρτυρίες ακόμα και των εμπλεκομένων ομολογούν εντελώς αφοπλιστικά πώς η Ελλάδα μέσω μεμονωμένων προσώπων εμπλέκεται ακόμα και σε διεθνές εμπόριο όπλων. Οπως είπε στο «Βήμα» αρμόδιος δικαστικός λειτουργός, «είμαστε υποχρεωμένοι να τα ερευνήσουμε όλα, δεν θα κρύψουμε τίποτε και θα αποδώσουμε δικαιοσύνη για να αποδειχτεί ότι η πατρίδα μας μπορεί να εξιχνιάσει και τα πλέον σκοτεινά διεθνή εγκλήματα».
Ενα απίθανο σενάριο με CIA και Κοσοβάρους στην Αθήνα
Το σχέδιο αποσταθεροποίησης την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή ο ανακριτής, στο γραφείο του οποίου φθάνουν πολλές πληροφορίες και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με συνέντευξη του δημοσιογράφου και ερευνητή – αναλυτή κ. Τιερί Μεϊσάν σε τηλεοπτικό σταθμό του εξωτερικού, πληροφορία που προέρχεται από συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ αναφέρει ότι το 2008 η CIA είχε οργανώσει στη χώρα μας ομάδα Κοσοβάρων, οι οποίες προκαλούσαν βανδαλισμούς σε ελληνικές πόλεις.
Τώρα οι αρμόδιοι δικαστές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και ζητούν να πληροφορηθούν αν, στα πλαίσια της κάθαρσης και αυτής της Υπηρεσίας, έχουν εντοπιστεί στοιχεία για τον ταραγμένο Δεκέμβριο του 2008 και επεισόδια και βανδαλισμοί αρκετό χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο αμερικανός υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαζ., ο οποίος εντοπίστηκε στην ανάκριση ως ο κύριος εμπλεκόμενος στο μεγάλο δίχτυ υποκλοπών τηλεφωνημάτων ανώτατων κυβερνητικών στελεχών ήρθε και πρόσφατα στην Ελλάδα, υπηρετώντας βέβαια άλλον ρόλο σε σχέση με την παγίδευση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το 2004-2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου