Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! – Αποσύρεται στοματικό διάλυμα

 troktiko


Στην ανάκληση παρτίδας στοματικού διαλύματος για παιδιά προχώρησε η εταιρία ΩΜΕΓΑ ΦΑΡΜΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Καταναλωτή. Πρόκειται για την παρτίδα με αριθμό …


MJ114103 του προϊόντος «PLAC AWAY JUNIOR», 250 ml στοματικό διάλυμα για παιδιά. Η ανάκληση αφορά 2.948 τεμάχια του εν λόγω προϊόντος.
Πρόκειται για παρτίδα που κυκλοφόρησε μόνο στην Ελλάδα και παρουσιάζει ελαττωματική πλαστικοποίηση του πώματος. Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη παρτίδα, μικρό λευκό πλαστικό κομμάτι, που προέρχεται από το εσωτερικό του πώματος, ενδέχεται κατά τη διαδικασία της συσκευασίας να έχει αποκολληθεί και να έχει περιέλθει στο εσωτερικό της φιάλης του προϊόντος, κάτι το οποίο εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους σε περίπτωση κατάποσης.
Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε προς την εταιρεία αναφορά ατυχημάτων από καταναλωτές αλλά μόνο αναφορά από δύο φαρμακεία για διαπίστωση ξένου σώματος μέσα στο μπουκάλι, προτού διατεθεί το προϊόν στον τελικό καταναλωτή.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές να απέχουν από οποιαδήποτε χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει και έχουν στην κατοχή τους προϊόντα της εν λόγω παρτίδας, να τα επιστρέψουν άμεσα στην εταιρεία ή στα συνεργαζόμενα σημεία πώλησης, προκειμένου να λάβουν σε αντικατάσταση νέα αντίστοιχα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου