Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 1-2

Με δύο γκολ του Νέτο ο Αρης (2-1) έκανε βήμα προς τα play off και επανέφερε την ΑΕΚ στην πραγματικότητα του πρωταθλήματος. Aποβλήθηκε στο ντεμπούτο του ο Ματέος (videos).

Για ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο, φτάνοντας σε μια δίκαιη και συνάμα σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ, την 3η εκτός έδρας επί του δικεφάλου, από καταβολής Α' Εθνικής.



Οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσιου αγωνίστηκαν με ψυχή, εν αντιθέσει με αυτούς του Μανόλο Χιμένεθ που σε ένα ακόμη παιχνίδι αποτέλεσαν σκιά του εαυτού τους.

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στο ματς με τους φιλοξενούμενους να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται μετά το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο. Κάπου εκεί, ο Μίσελ που φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα ανασταλτικά από τον ταχύτατο Μπερνς, βγήκε στην αντεπίθεση και με έξυπνη κάθετη πάσα στον άξονα, τροφοδότησε τον Νέτο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αραμπατζή για το 1-0.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου η αναμενόμενη αντίδραση από πλευράς ΑΕΚ δεν ήρθε ποτέ, με τον Άρη να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι του Ντιόπ και Μπαχά στις θέσεις των “άφαντων” Μίτσελ και Γκερέιρο. Η μηχανή της ΑΕΚ έδειξε να παίρνει για λίγο μπρος, πρόλαβε να έλθει η ισοφάριση με τον Μπλάνκο στο 51' και λίγο αργότερα έσβησε ξανά.

Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν διαδρόμους για να απειλήσουν την άμυνα του Άρη, ενώ οι Θεσσαλονικείς με κάθε ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 75' και πάλι από τον Νέτο ο οποίος εξέθεσε τον Ντιόπ και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα αποτέλεσαν τυπική διαδικασία με τους παίκτες του Άρη να καταφέρνουν να κρατήσουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα το προβάδισμα, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη.

Το αποτελέσμα αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο ανεπιτυχές μέσα στο ΟΑΚΑ για την Ένωση στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκε η λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα και η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου