Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αμυνα για... σεμινάριο και +15!

Χωρίς να... θέλξει με την απόδοσή του, αλλά παίζοντας σπουδαία άμυνα, ο Ολυμπιακός κέρδισε σχετικά εύκολα τη Βαλένθια (77-62) στο ΣΕΦ για την 3η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Top-16. Ετσι οι Πειραιώτες παραμένουν κατά πόδας (σ.σ. έχουν 2-1 νίκες) στο κυνήγι της Φενέρμπαχτσε, η οποία νωρίτερα δυσκολεύθηκε, αλλά κέρδισε με 80-72 τη Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου κάνοντας το 3Χ3.
Τα 301 κλεψίματα έφτασε ο πολύ καλός Θοδωρής Παπαλουκάς (8π. αλλά και 9ασ. ) στην Ευρωλίγκα, ενώ κορυφαίοι ήταν και οι Νεστέροβιτς (17π.), Σπανούλης (14π., 4ασ.) και Μπουρούσης (11π., 7ρ.). Από πλευράς Βαλένθια που γνώρισε την δεύτερη ήττα της, ο Βίκτορ Κλαβέρ είχε 16π. Στα αξιοσημείωτα οι 21 ασίστ και τα 11 κλεψίματα  των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και τα 21 λάθη στα οποία υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους.

Αμυνα για... σεμινάριο και +15!

Στα πρώτα 15 λεπτά ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε αρκετά από την Βαλένθια. Ειδικά στο πρώτο επτάλεπτο, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν «μουδιασμένοι» και σαφώς επηρεασμένοι από το αργό παιχνίδι των Ισπανών που τους παρέσυραν στον ρυθμό τους, πηγαίνοντας σε σετ επιθέσεις για ευνόητους λόγους.
Ετσι οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 8-10 (σ.σ. με τον Κλαβέρ) ενώ ως το 15’ το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι (24-20). Κάπου εκεί όμως η κατάσταση άλλαξε. Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα (σ.σ. εξουδετέρωσε όλα τα ατού της Βαλένθια), όμορφες συνεργασίες, αλλά και ατομικές ενέργειες (σ.σ. Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς) ο Ολυμπιακός επέβαλλε το ρυθμό του και μάλιστα με καλάθι του Μπουρούση στην εκπνοή πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με «αέρα» 14 πόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το πρώτο 20λεπτο είχαν σκοράρει και οι οκτώ από τους εννέα παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Ιβκοβιτς, καθώς μόνο ο Ερτσεγκ δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο πόντο.
Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο τρίτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί ένα σερί 8-0, με τη Βαλένθια να πλησιάζει και πάλι απειλητικά (38-32 στο 22’). Ο Ιβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και οι παραινέσεις του είχαν άμεσα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός «έσφιξε» και πάλι την άμυνά του, ενώ μετέφερε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι (κυρίως στον Μπουρούση) κερδίζοντας αρκετές βολές τις οποίες εκμεταλλεύθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν γρήγορα και πάλι μια μεγάλη διαφορά η οποία «άγγιξε» για πρώτη φορά το +17 (57-40), λίγο πριν τη συμπλήρωσε 30 λεπτών αγώνα. Το ζητούμενο για το συγκρότημα του Ιβκοβιτς στα τελευταία δέκα λέπτά της αναμέτρησης ήταν να μείνει σοβαρός και συγκεντρωμένος, ώστε να φτάσει σε μια επιβλητική νίκη με μεγάλο προβάδισμα.
Οι Πειραιώτες τα κατάφεραν αφού παρά τα αρκετά και πάλι σκαμπανεβάσματα (69-57, 75-57) κατάφεραν, κυρίως λόγω μερικών όμορφων ατομικών ενεργειών (από τους Νεστέροβιτς, Σπανούλη και Παπαλουκά), να φτάσουν  πανηγυρικά στο τελικό 77-62, ευχαριστώντας τους περίπου 4.000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-24, 57-42, 77-62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου