Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στα 17 της χρόνια προετοιμάζει την κηδεία της…

 

Πώς είναι να είσαι 17 χρονών και να σου ανακοινώνουν πως η ασθένεια από την οποία πάσχεις δεν επιδέχεται … θεραπείας; Αυτό ζει η Donna Shaw που διαγνώστηκε πριν από ένα χρόνο μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, το Σάρκωμα του Ewing.
Παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις και τη χημειοθεραπεία, οι γιατροί είπαν στη Donna πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να γίνει και πως η ασθένειά της δεν μπορεί να θεραπευτεί.
Έτσι η 17χρονη προγραμματίζει πια τους τελευταίους μήνες της ζωή της αλλά και την ίδια τη κηδεία της, με λεπτομέρειες…
Η μητέρα της, η 45χρονη Nikki Parker που εγκατέλειψε τη δουλειά της για να σταθεί δίπλα στη Donnaμ δήλωσε πως η κόρη της αποτελεί έμπνευση για όλους γύρω της. «Τα έχε καταγράψει όλα. Ρώτησε μέχρι και έξι ανθρώπους για να σηκώσουν το φέρετρό της, όλοι συγγενείς και φίλοι», είπε, «Έχει διαλέξει τα πάντα, τα τραγούδια, το βίντεό της που θέλει να παίζει στην κηδεία και το χρώμα των λουλουδιών».
Οι λεπτομέρειες είναι απλά ανατριχιαστικές και προκαλούν μόνο θλίψη…
Η Donna σχεδιάζει να φορέσει το φόρεμα που φορούσε όταν ήταν παράνυμφος στο γάμο της μητέρας της με τον Mik Parker και θέλει να έχει δίπλα της το αγαπημένο της λούτρινο παιχνίδι. Οι άνδρες θα φορούν ροζ γραβάτες- το αγαπημένο χρώμα της Donna- και μετά την αποτέφρωση επιθυμεί οι στάχτες της να σκορπιστούν ανοιχτά της προβλήτας του Brighton.
Μετά τη διάγνωσή της η Donna μπήκε στο χειρουργείο για να αφαιρέσει το 80% του όγκου που μεγάλωνε στον ώμο της. Ακολούθησε χημειοθεραπεία, ωστόσο λίγο αργότερα αναγκάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης.
«Στις 6 Ιανουαρίου ο γιατρός μας ανακοίνωσε πως η χημειοθεραπεία δεν είχε αποτελέσματα. Η Donna έκλαιγε, φώναζε και έβριζε αλλά τελικά το αποδέχτηκε», είπε η μητέρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου