Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Το ελληνόπουλο παιδί - θαύμα ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά - Γιατί προσπάθησαν 3 φορές να την σκοτώσουν!Ώρες αγωνίας περνά η Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία - το παιδί θαύμα που ζει στην Βόρεια Αμερική μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από τον Θωμά Κύρο ένα 81χρονο ομογενή με  ψυχολογικά προβλήματα.
 
Αντί όμως την Προμηθέα ο επίδοξος δολοφόνος πέτυχε τη μητέρα της Γεωργία Σμιθ, η οποία με πρωτόγνωρη αυτοθυσία πρόλαβε και μπήκε στη μέση και δέχθηκε τις 6 σφαίρες του επίδοξου δολοφόνου της. Ο ίδιος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών όταν τους απείλησε και αυτούς. Τα κίνητρα της δολοφονικής απόπειρας παραμένουν ουσιαστικά άγνωστα, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν οικονομικές διαφορές.

Το τελευταίο χρόνο ο επίδοξος δολοφόνος της, σύμφωνα με πληροφορίες είχε γίνει πολύ επιθετικός εναντίον της.

Έδινε συνεντεύξεις στις εφημερίδες, έκανε αγωγή στο δικαστήριο και το τελευταίο δίμηνο είχε μετακομίσει σε ξενοδοχείο κοντά στο σπίτι της, ενώ παλαιότερα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να την υιοθετήσει.

Η κατάσταση της υγείας της μητέρας της είναι σταθερή αλλά κρίσιμη, άλλωστε έχει δεχθεί 6 σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και το λαιμό. Ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες. Το τραγικό γεγονός συνέβη στις 20 Ιανουαρίου, στο Livingston της Μοντάνα.

Η Προμηθέα σε ηλικία 6 ετών είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου αποφοιτώντας από το τμήμα μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Μοντάνα σε ηλικία 13(!) ετών.

'Eγινε περισσότερο γνωστή το 2007 όταν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωνε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης.

Μιλώντας σε άψογη καθαρεύουσα -έχοντας πάντως όπως είναι λογικό και αμερικανική προφορά- σε ένα κοινό όπου μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και Μητροπολίτης του Σικάγο Ιάκωβος  πρόβαλε το Ελληνικό πνεύμα κατηγορώντας όμως την ορθοδοξία για την και με κάθε τρόπο καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού.
 
Δυστυχώς μετά την ομιλία αυτή έγιναν 3 συνολικά απόπειρες κατά της ζωής της με την τελευταία δυστυχώς να έχει ως θύμα τη μητέρα της.

Οι Έλληνες του Καναδά και των ΗΠΑ οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν αυτό το λαμπρό αστέρι του πνεύματος της ομογένειας της Βόρειας Αμερικής να τελειώσει τις σπουδές του τώρα που έχει μείνει ουσιαστικά μόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου