Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

30 χρόνια μετά - “Αδέρφια ζείτε”Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. 30 χρόνια μετά, το μνημόσυνο της Θύρας 7 συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση. Δείτε βίντεο-αφιέρωμα. Περίπου 5000 φίλοι των ερυθρολεύκων έδωσαν το παρόν στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να τιμήσουν με την παρουσία τους το ετήσιο μνημόσυνο.

“Αθάνατοι”, βροντοφώναξαν με ένα στόμα γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων, επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να θυμούνται και τους μικρότερους να μαθαίνουν, βλέποντας εικόνες και κείμενα στην ξεχωριστή γωνιά που υπάρχει στο μουσείο των “ερυθρολεύκων”, στο Καραϊσκάκης.
Από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας κατέφθασαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα υπήρχαν πανό από Έδεσσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο. Ξεχώρισε εκείνο της Νίκαιας στο οποίο αναγράφεται το “Θρύλε θυμήσου 8/2/1981”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου