Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κομοτηνή: Σύλληψη 36χρονου με πλαστά χαρτονομίσματα


Κατασχέθηκαν πάνω από 9000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα ενώ ο δράστης κατηγορείται και για κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.

Στα χέρια της αστυνομίας "έπεσε" χθες το μεσημέρι ένας 36χρονος, στο πλαίσιο ερευνών του Τμηματος Ασφαλείας Κομοτηνής για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.


Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του με την παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας συνολικού ύψους 9.020 ευρώ και συγκεκριμένα 2 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 146 των 50 ευρώ και 76 των 20 ευρώ, μεγάλος αριθμός συσκευών (οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές, ηλεκτρικές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), κλειδιά οχημάτων, ένα περίστροφο κρότου αερίου και
το χρηματικό ποσό των (19.400) ευρώ, που προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα και σε δεύτερο σπίτι του δράστη, αλλά και στον προαύλιο χώρο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός εργαλείων (ηλεκτρική αντλία νερού, κλαδευτήρια ηλεκτρικό δράπανο κομπρεσέρ, μπαταρίες αυτοκινήτων, ηλεκτρογεννήτριες κ.α.), ένα αεροβόλο τουφέκι και ένα πιστολι αερίου αλλά και τρία κλεμμένα οχήματα (δύο επιβατηγά και ένα κλειστό Ι.Χ. φορτηγό).

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα παραπάνω είναι προϊόντα κλοπών και διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο τετράμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής σε οικίες, καταστήματα και διαμερίσματα.

Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε συνεργούς στη διάπραξη των εγκλημάτων.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής διερευνά προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου