Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Βαλένθια-Ολυμπιακός 79-85

Μίλησε η κλάση
Σπανούλης, Νεστέροβιτς και Τεόντοσιτς σήκωσαν στις πλάτες τον Ολυμπιακό και τον οδήγησαν μέχρι στο 85-79 επί της Βαλένθια.
Ετσι κρίθηκε Από το πρώτο, κιόλας, λεπτό έγινε εμφανές ότι η Βαλένθια προσπάθησε να βάλει το παιχνίδι πολλή δύναμη και ταχύτητα. Το ερώτημα ήταν αν ο Ολυμπιακός θα άντεχε σ' αυτούς τους ρυθμούς. Οσο στην πεντάδα του βρισκόταν ο πάντα φρέσκος Σπανούλης, ο Κυπελλούχος Ελλάδας έδειχνε ότι μπορεί να απαντήσει στην πρόκληση. Με τον Λαρισαίο στον πάγκο, και με τον Νεστέροβιτς αντί του Μπουρούση στο "5", οι ερυθρόλευκοι είχαν προβλήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδρασή τους μετά το 17-26. Οι Πειραιώτες, αντί να προτιμήσουν το σετ παιχνίδι και τις μεγάλες επιθέσεις, επιδόθηκαν σε διαγωνισμό ταχύτητας με τους δαιμόνιους Ισπανούς και είδαν το προβάδισμά τους να κάνει φτερά (25-26). Οταν, δε, οι Λεβαντίνοι άρχισαν να ευστοχούν και από μακριά (Μαρτίνεθ) αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να αλλάξει ρότα για να βρει το δρόμο της νίκης.


Ποια ήταν αυτή η ρότα; Ενα σχήμα με τρεις κοντούς από τη στιγμή που δεν υπάρχει το καλό, κλασικό τριάρι στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Η ιδέα αυτή ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς που είδε την ομάδα του να ακολουθεί στο σκορ σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο κόντρα σε ένα σύνολο όχι ιδιαίτερα ποιοτικό.

Η επιλογή αυτή βέβαια είχε τα ρίσκα της. Η Βαλένθια πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ανανέωσε επιθέσεις αλλά την κρίσιμη στιγμή έμεινε από λύσεις. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να δει τον Τεόντοσιτς επιτέλους ουσιαστικό, τον Σπανούλη να βάζει δύο μεγάλα τρίποντα και πάνω από όλους τον Νεστέροβιτς να σκοράρει τα πιο κρίσιμα καλάθια του αγώνα (71-71, 71-73, 73-77). Κάπου εκεί οι Λεβαντίνοι λύγισαν (αν και μείωσαν προσωρινά σε 76-77) ενώ έπεσαν οριστικά στο καναβάτσο όταν ο Παπαλουκάς έδωσε πάρε-βάλε καλάθι στον Ερτσεγκ για το 77-82.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ευστοχήσουν στις βολές. Το κατάφεραν και έβαλαν το ροζ φύλλο στις αποσκευές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου