Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 82-63 / ΣΟΚ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ


Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο και να παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α1, ωστόσο το κλίμα στα αποδυτήρια των Πειραιωτών ήταν κάτι παραπάνω από άσχημο.
Κι αυτό συνέβη ελέω του νέου τραυματισμού του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, χθες (4/2) στην προπόνηση.  Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής φόργουρντ γύρισε το γόνατό του ενάμιση λεπτό πριν τελειώσει η προπόνηση της Παρασκευής και δυστυχώς τα μαντάτα που ήρθαν σήμερα, δεν ήταν καθόλου καλά, έστω και αν οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγω για επιπόλαιο χτύπημα.  

Σοκ με Βασιλόπουλο!


Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Βασιλόπουλος γύρισε το γόνατό του με 1.32 λεπτά για να τελειώσει η προπόνηση, έχοντας υποστεί κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και τον μηνίσκο. «Θα πρέπει να γίνει καλύτερη διάγνωση για να δούμε αν πείραξε καθόλου τους χιαστούς», σχολίασε σχετικά ο Σέρβος τεχνικός.

Με λίγα λόγια  ο Βασιλόπουλος δύσκολα θα αποφύγει το χειρουργείο και δεν στην καλύτερη περίπτωση θα απουσιάσει για τουλάχιστον δύο μήνες. Ωστόσο είναι αρκετά πιθανό τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα για τον «Βασιλό», κάτι που σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα λείψει ακόμη και έξι μήνες που σημαίνει ότι θα χάσει πάλι όλη τη σεζόν!


Δεκαπέντε λεπτά και κάτι κράτησε η αγωνία στο ΣΕΦ... Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός, ανώτερος του Πανιωνίου, έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση, 82-63, και συνεχίζει μόνος πρώτος και αήττητος στην Α1. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκούρασε παίκτες και έδωσε ευκαιρίες σε άλλους, με τους Χαλπερίν και Μαυροκεφαλίδη να είναι οι πιο... εύστοχοι και τον Τεόντοσιτς να μοιράζει 9 ασίστ από τις 16 των «ερυθρόλευκων», ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων Άντερσον και Μπατής έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν τη διαφορά στα... χαμηλά, χωρίς να τα καταφέρουν.

Τεόντοσιτς πάσαρε, Χαλπερίν σκόραρε
Mε 7 πόντους του Μαυροκεφαλίδη ο Ολυμπιακός πήρε εξ αρχής το προβάδισμα και το διατηρούσε πότε με τον Νεστέροβιτς και πότε με τον Τεόντοσιτς, με τον Πανιώνιο να μειώνει στο φινάλε της πρώτης περιόδου (25-19) εκμεταλλευόμενος τη χαλάρωστη των γηπεδούχων.
Ο Σπανούλης πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο και μαζί με τους Παπαλουκά και Παπανικολάου «έσφιξαν» την άμυνα του Ολυμπιακού όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν απειλητικά (33-28). Στην επίθεση οι γηπεδούχοι τα... έσπασαν από τα 6.75μ., ωστόσο με ευστοχία στις βολές και ένα τρίποντο του Έρτσεγκ ξέφυγαν με 41-30 και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι (43-35 το ημίχρονο).

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν παίζοντας δυνατές άμυνες, αλλά ο Χαλπερίν είχε «ζεστό» χέρι και ο Έρτσεγκ ήταν ανίκητος στη ρακέτα κι έτσι ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +15 (54-39). Οι γηπεδούχοι είχαν πολλούς τρόπους να σκοράρουν, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο και το 67-51 στο 30' ήταν γεγονός.

Στην τέταρτη περίοδο ο Χαλπερίν συνέχισε να «πυροβολεί» από την περιφέρεια και το παιχνίδι είχε πλέον αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ίβκοβιτς έριξε στο ματς και τον νεαρό Κατσίβελη που έφερε τη διαφορά στο +20 (78-58) στο 38'. Η μέγιστη διαφορά ήταν το +22 (82-60), πριν από το τελικό 82-63.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-35, 67-51, 82-63
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 4, Μπουρούσης 3, Κέσελι 1, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 13 (3), Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 9 (1), Τεόντοσιτς 8, Κατσίβελης 2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 12 (1), Αθανασούλας 2, Άλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 6 (1), Τσιάρας 4, Αθηναίου 3, Μπατής 7 (1), Ιωάννου 4, Σαρικόπουλος 2, Κόβιλ 7, Παραγιός 6, Μπάρλος 6 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου