Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δηλητηρίασαν δεκάδες ζώα στο Ζάππειο

Τα άψυχα σώματα δεκάδων αδέσποτων σκύλων, γατών και περιστεριών περισυλλέγουν υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων, που το πρωί της Πέμπτης (10/02), ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα των θανατωμένων ζώων στην περιοχή του Ζαππείου.


Άγνωστοι δηλητηρίασαν αδέσποτους σκύλους και γάτες αλλά και πολλά περιστέρια, προκαλώντας στα ζώα βασανιστικό θάνατο, με πολύ πόνο. Σύμφωνα με φιλόζωο της περιοχής που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Εδώ και τώρα” του Alter

, οι δηλώσεις του νέου Δήμαρχου Αθήνας, Γ. Καμίνη, πριν τις εκλογές, φαίνεται ότι ενίσχυσαν τους εχθρούς των ζώων, που αποφάσισαν να ρίξουν φόλες, για να εξαφανίσουν τα “ενοχλητικά” ζώα.
Εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων καλούν το Δήμο Αθηναίων να βοηθήσει τα αδέσποτα όπως οφείλει από το νόμο 3170/2003 και όχι να ενισχύει την επιθετικότητα έναντι τους. Αίσχος.
Στη συνέντευξη που είχε δώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Φλας 9,61, στις 30/9, ο κος Καμίνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:
"Η Αθήνα είναι μια πόλη, η πιο βρώμικη της Ευρώπης, η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν έχει φωτισμό, που δεν έχει πεζοδρόμια, η Αθήνα είναι μια πόλη στο κέντρο της οποίας κυκλοφορούνε σκυλία. [...] και σχετικά με του φιλόζωους και τα ζώα, θα πρέπει να εξηγήσετε στους Αθηναίους, ποιοί είναι αυτοί οι φιλόζωοι που επιβάλουν τελικά να αφήνετε τα σκυλιά να κυκλοφορούν στην πλατεία Συντάγματος", όπως γράφει η Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου