Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στο Δομοκό εν μέσω χιονοθύελλας - Έχουν ανοίξει οι ουρανοί σε όλη τη χώρα

Εκατοντάδες είναι τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Δομοκού καθώς έχει ντεραπάρει μια νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο κοντά στο «Δρούγο» του Δομοκού και δεν επιτρέπει την διέλευση τους, ενώ χιονίζει ακατάπαυστα.

Η ουρά των Ι.Χ. και φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα και παραμένουν ακινητοποιημένα περισσότερο 2 ώρες. Μάταια τα μηχανήματα προσπάθησαν να ανασύρουν το φορτηγό ενώ και αυτή την ώρα εξελίσσονται προσπάθειες για να απελευθερώσουν το οδόστρωμα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Πλημμύρισε η Αθήνα από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από νωρίς ολόκληρη τη χώρα και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα από τις βροχές και τις χιονοπτώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Προβλήματα σε όλη την Αττική, με διακοπές κυκλοφορίας και πλημμύρες, έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση. Η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Αρίωνος προς Αρτέμιδα από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος, στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στην περιοχή Πετμεζά στα Σπάτα και στην οδό Μαρκοπούλου, στη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων, στο Μαρκόπουλο.

Επίσης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, από το ύψος της οδού Ζέππου στη Βούλα και για μήκος περίπου 800 μέτρων προς το Ελληνικό, η κυκλοφορία γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κατά τμήματα, στο ρεύμα προς Πειραιά από τη Γλυφάδα μέχρι το Παλαιό Φάληρο.

Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 90 κλήσεις από τις οποίες οι 10 είναι για δέντρα που έπεσαν από τον αέρα και οι υπόλοιπες για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά ειδικότερα στα Νότια Προάστια.

Αυτή την ώρα 26 συνεργεία της πυροσβεστικής κάνουν αντλήσεις υδάτων από τα πλημμυρισμένα οικήματα.

Σοβαρά προβλήματα και στην υπόλοιπη χώρα
Η Πελοπόννησος είναι από τα γεωγραφικά διαμερίσματα που πλήττεται με σφοδρότητα από το κύμα κακοκαιρίας. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, από τις 17.00 το απόγευμα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, λεωφορείων και των οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Τριπόλεως - Σπάρτης.

Παράλληλα, δεκάδες σημεία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου έχουν αποκλειστεί και η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού για τον εντοπισμό ενός 31χρονου που αγνοείται. Ο αγνοούμενος, που επέβαινε σε λέμβο, είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα για ψάρεμα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου