Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Για εμάς δεν τελείωσε ακόμα…»

«Για εμάς δεν τελείωσε ακόμα…»
Καταπράσινο χρώμα είχαν τα βραβεία της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Καλύτερο γκολ αναδείχθηκε αυτό που πέτυχε ο Σωτήρης Νίνης εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ για την απόδοσή του στο ίδιο ματς, ο Αλέξης Τζόρβας ψηφίστηκε MVP για την προηγούμενη αγωνιστική.

Στις δηλώσεις τους και οι δύο τόνισαν με νόημα πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα… και όσο υπάρχουν ελπίδες μαθηματικά θα συνεχίσουν να παλεύουν.

Στους δύο ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» τα βραβεία παρέδωσε η παλιά δόξα της ομάδας, Βασίλης Κωνσταντίνου.

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Τζόρβα:

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Κωνσταντίνου, που αν καταφέρω να φτάσω έστω και στο μέσο της καριέρας του θα είμαι ευτυχισμένος. Είναι τεράστια τιμή για μένα να παίρνω βραβείο από ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία με χρυσά γράμματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε, που όπως είπατε κι εσείς είναι ένα ιδιαίτερο βραβείο γιατί δεν δίνεται εύκολα σε τερματοφύλακες, αλλά από εκεί και πέρα να πω κάτι κοινότυπο, τα βραβεία τα ατομικά έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για τον αθλητή, όσον αφορά τον ίδιο, αλλά νομίζω ότι πιο σημαντικά είναι τα ομαδικά βραβεία, αυτά που σου δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση», και συνέχισε:

Για την μάχη του πρωταθλήματος: «Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Πιστεύω ότι θα παλέψουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μειώσουμε την διαφορά και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Έχω πει πολλές φορές, ακόμα και πέρυσι όταν εμείς ήμασταν στο +7, ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει παρά μόνο όταν κριθεί μαθηματικά. Μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, μπορεί να κρύβει κι άλλα πράγματα, γι` αυτό πρέπει να παλέψουμε και να αφοσιωθούμε στην σκληρή δουλειά μέχρι τέλους».

Ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ: «Πηγαίνουμε όπως πρέπει να πηγαίνουμε σε όλα τα ντέρμπι. Εχουμε δύο αγωνιστικές που σίγουρα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος. Πρέπει αυτή την Κυριακή με την ΑΕΚ να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όπως κάναμε στην Τούμπα και να πάρουμε την νίκη».

Για το τι μπορεί να κρίνει τον νικητή στο ντέρμπι: «Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Νομίζω ότι πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι είναι αυτό που μπορεί να κρίνει αυτό το παιχνίδι, αλλά και το επόμενο που έρχεται στο Καραϊσκάκη, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε και στα δύο».

Για το αν αυτό το βραβείο είναι μία απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί: «Όχι, αυτό είναι κάτι που δε με αφορά. Ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει να κλείνει τα αυτιά του και να προσπαθεί σκληρά και εγώ νομίζω ότι αυτό κάνω. Ακόμη κι όταν τα πράγματα ήταν υπέρ μου, εγώ συνέχιζα να δουλεύω σκληρά, όπως έτσι δούλευα όταν υπήρχε και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ιδιαίτερη προς το πρόσωπο μου. Αυτό δεν είναι κάτι που με πείραζε, γιατί όπως σας είπα αυτό το έχουν περάσει όλοι οι αθλητές και ιδιαίτερα σε θέσεις όπως η δική μου, που είναι πολύ νευραλγική, πολύ ιδιαίτερη και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη».

Για την βράβευση του Ρεχάγκελ: «Έχω μιλήσει κατ` επανάληψη για τον κ. Ρεχάγκελ. Πραγματικά είμαι πολύ μικρός για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε έναν άνθρωπο, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ένας άνθρωπος που γνώριζε πως θα μπει στην ψυχοσύνθεση του αθλητή και να του αποσπάσει ότι καλύτερο μπορούσε».

Κλείνοντας, έστειλε και το μήνυμα του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Να είναι υπομονετικοί και να στηρίζουν την ομάδα».

Για την ανάδειξη του Τζόρβα ως MVP, ο Βασίλης Κωνσταντίνου είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι χαρά μου να βραβεύω έναν τερματοφύλακα που ειδικά αυτή η θέση είναι τόσο θεαματική, τόσο υπεύθυνη και τόσο καλή και χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο Αλέξης τράβηξε τόσα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και είχε το σθένος και την δύναμη να επανέλθει και να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί γι` αυτή την μεγάλη του πορεία στον Παναθηναϊκό που έχει πολλά ακόμα να δώσει και στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε για το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα :

«Το πιο σημαντικό είναι που πήραμε την νίκη, κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα και μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Είναι θετικό όταν μπορείς να σκοράρεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και από στημένες φάσεις, αλλά το γκολ είναι πάντα γκολ, είτε μπει με φάουλ, είτε με τα πόδια, είτε με το κεφάλι, το ίδιο μετράει», και συνέχισε:

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Η ψυχολογία είναι πάρα πολύ καλή στην ομάδα, μετά την νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο και επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά και πάμε στο κυριακάτικο ντέρμπι με την καλύτερη ψυχολογία που θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την στιγμή. Ότι δεν έχει τελειώσει μαθηματικά το κυνηγάμε, οπότε το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει για εμάς ακόμα και θα προσπαθήσουμε για την ανατροπή».

Για το αν υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο για νίκη την Κυριακή, μετά τον αποκλεισμό του Κυπέλλου: «Είναι ένα έξτρα κίνητρο αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για το πρωτάθλημα και όλα τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στην άκρη».

Για το τι παίζει ρόλο σε αυτά τα ντέρμπι: «Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Μπορεί να έχεις κάνει 10 νίκες και να πας σε ένα ντέρμπι και να βρεθείς στην χειρότερη σου βραδιά. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ψυχολογία, να μπεις δυνατά από την αρχή στο παιχνίδι και με την βοήθεια και του κόσμου που θα έχουμε στο πλευρό μας, ας ελπίσουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο κόσμος σίγουρα μας δίνει ώθηση, μας έχει λείψει τόσο καιρό, όταν παίζαμε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει σε αυτό το παιχνίδι που είναι δύσκολο και να σταθεί στο πλευρό μας».

Για το ποιο είναι το μυστικό της αλλαγής της εμφάνισης του στα τελευταία παιχνίδια: «Το γεγονός ότι πατάω περισσότερο περιοχή, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι θετικό όταν έχεις και την υγεία σου, να μπορείς να το αποδεικνύεις κάθε φορά».

Για την νέα γενιά της Εθνικής: «Είναι πολύ θετικό να παίζουν πολλά νέα παιδιά όπως ο Φετφατζίδης, ο Τζαβέλλας που είναι καινούριος, ο Παπασταθόπουλος, που έπαιζε και στο παρελθόν, αλλά είναι νέο παιδί. Πιστεύω ότι, κακά τα ψέματα, η Εθνική θα αποτελείται από νέους παίκτες, καθώς οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, είτε θέλουν είτε δεν θέλουν, κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Είναι καλό που από τόσο νωρίς δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Δεν έχουμε πάρει βέβαια ακόμα την σκυτάλη, γιατί μας βοηθάνε ακόμα οι παλιοί. Είναι τεράστια εμπειρία για τον καθένα μας να έχουμε δίπλα μας αυτούς τους μεγάλους ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει Ευρωπαϊκό και είναι θετικό να παίζουμε μαζί τους ακόμα και σε φιλικά παιχνίδια».

Για τον Ρεχάγκελ: «Ήταν συγκινητική στιγμή που βραβεύτηκε χθες. Οτι και να πεις γι` αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο, καθώς έφτασε εκεί που έφτασε την Ελλάδα, στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης. Πραγματικά, τον ευχαριστεί ο καθένας μας για όσα έχει προσφέρει».

Για το γκολ του Νίνη, ο Βασίλης Κωνσταντίνου τόνισε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει τίποτα εκεί ο τερματοφύλακας, αλλά πέρα από αυτό είναι και η αυτοπεποίθηση που έχει ένας ποδοσφαιριστής για να χτυπήσει τέτοιο φάουλ. Αυτά όμως τα χτυπήματα, ο Σωτήρης τα έχει δουλέψει, επειδή τον παρακολουθούμε από πιτσιρίκο στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει πολλά πάνω στην πορεία του ποδοσφαιριστή, αλλά και της ομάδας. Νομίζω ότι είναι ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό, από τότε που ξεκίνησε ο Σωτήρης και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, με την παρουσία του μέσα στα γήπεδα αλλά και έξω από αυτά και είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό που έχει στις τάξεις του έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου