Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό το «κάστρο» δεν πέφτει με τίποτα!

Ο φετινός Αρης έχει βαλθεί να «τρελάνει» με την ευρωπαϊκή του παρουσία. Μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Λεβερκούζεν, ήταν η σειρά της βαθύπλουτης (με μεταγραφές άνω των 400 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια) Μάντσεστερ Σίτι να «βραχυκυκλωθεί» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εκεί όπου καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει νικήσει από το 1968!
Οι «κίτρινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τους «πολίτες», στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Europa League, διατήρησαν το εντός έδρας ευρωπαϊκό αήττητο των 43 ετών (και 26, πλέον, αγώνων με απολογισμό 13 νίκες και 13 ισοπαλίες) και διατήρησαν τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.
Αυτό το «κάστρο» δεν πέφτει με τίποτα!
Φυσικά η παρέα του Τέβες είναι το απόλυτο φαβορί στη ρεβάνς της 24ης Φεβρουαρίου στο Μάντσεστερ, ωστόσο ο Αρης με το 0-0 και την καλή του αγωνιστική παρουσία δικαιούται να ελπίζει. Αλλωστε, έχει δείξει στο «Βιθέντε Καλντερόν» με το 3-2 επί της κατόχου του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης, ότι μπορεί να κάνει το «αδύνατο».

 
Μετά την «κοπάνα» του Κόκε από το ξενοδοχείο, όταν έμαθε ότι θα είναι εκτός 11άδας, ο Γιάννης Μιχαλήτσος παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σηφάκης, με τους Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδη και Γκιάρο στην άμυνα. Πρίττας και Φατί ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Νέτο δεξιά, τον Σακάτα αριστερά και τον Τόχα πίσω από τον Μπομπαντίγια.
Από την άλλη πλευρά, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μίλνερ, Ντε Γιονγκ και Α. Τζόνσον και άφησε στον πάγκο τον ανέτοιμο Μπαλοτέλι, παρέταξε τους «πολίτες» με 4-2-3-1. Ο Χάρτ ήταν στο τέρμα, με τους Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Μπόατενγκ και Κόλο Τουρέ στην άμυνα. Μπάρι και Γιάγια Τουρέ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Ράιτ-Φίλιπ και Σίλβα στα άκρα και τον Τέβες πίσω από τον Τζέκο.
Ο Αρης έδειξε εξαρχής ότι ο στόχος του ήταν να κλείσει πρώτα τους διαδρόμους προς την εστία του Σηφάκη και στη συνέχεια να απειλήσει, χωρίς ρίσκο. Το πρώτο του μέλημα το πέτυχε, καθώς η Σίτι δεν βρήκε χώρους, ούτε ρυθμό. Μπορεί, μεν, να είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες (9’ Σίλβα, 16’ Τζέκο) και άλλες δύο καλές στιγμές (12’ Τέβες, 28’ Τζέκο) αλλά ουδέποτε άσκησε την έντονη πίεση που θα ήθελε ο Μαντσίνι.
Από τη δική του πλευρά ο Αρης δεν μπόρεσε να προβληματίσει τον Χαρτ. Είχε ουσιαστικά μια μεγάλη ευκαιρία με την εκτέλεση φάουλ του Νέτο στο 40’ και δύο ενέργειες από Μπομπαντίγια (1’) και Λαζαρίδη (38’) που δεν είχαν αποτέλεσμα, ωστόσο η παρουσία του ήταν καλή απέναντι σε μια τέτοια ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, χωρίς να επιτρέπει στα αστέρια της Σίτι να ξεδιπλώσουν το πλούσιο ταλέντο τους. Μάλιστα, έδειξε σαφώς πιο επιθετικές τάσεις, έχοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Νέτο (66’) και Μίσελ (67’), αλλά και δύο καλά σουτ από Νέτο (59’) και Τόχα (62’).
Στο ίδιο διάστημα οι Αγγλοι έψαχναν τρόπους να απειλήσουν, είχαν ένα «χλιαρό» σουτ του Ράιτ-Φίλιπς (57’) και την τεράστια ευκαιρία με τον Τζέκο στο 63’ και άλλη μια καλή στιγμή με τον Βόσνιο στο 70’.
Ο Μιχαλήτσος άλλαξε σέντερ-φορ στο 72’ (Τσέζαρεκ αντί Μπομπαντίγια), ο Μαντσίνι έπαιξε φουλ επίθεση από το 77’ με Μπαλοτέλι αντί Ράιτ-Φίλιπς, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν, το 0-0 δεν άλλαξε.
ΣΚΟΡΕΡΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76' Τζέκο
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Νέτο (88' Καστίγιο), Σακάτα, Τόχα, Μπομπαντίγια (72' Τσέζαρεκ).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Ράιτ-Φίλιπς (77' Μπαλοτέλι), Σίλβα, Τζέκο (84' Ζαμπαλέτα), Τέβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου