Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι αυριανές στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ


Νέα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού

Θα υπολειτουργήσουν και αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά σκληραίνουν τη στάση τους, τόσο έναντι του υπουργείου με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, όσο και κατά των διοικήσεων των εταιριών οι οποίες προσφεύγουν στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.

Στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και να συμμετάσχουν και αυτοί στην πορεία που διοργανώνουν οι γιατροί.

Έτσι, αύριο τα τρένα του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11:00 έως τις 15:00, τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30 και τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00.

Εξάλλου, το μεσημέρι, ομάδα περίπου 50 ατόμων, από το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΜΕΛ, (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας), φωνάζοντας συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου της εταιρίας, ο οποίος όμως απουσίαζε, και σε μια συμβολική κίνηση… έχτισαν την πόρτα του γραφείου του! Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική και δεν προκλήθηκαν επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου