Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλο-ΝΙΚΗ τίτλου!

Ο Νταβίντ Φουστέρ χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη-μισό τίτλο με το γκολ που σημείωσε στο 75’ και διαμόρφωσε το 1-2 κόντρα στον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Ο Ισπανός άσος σκόραρε για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική (19η με Αστέρα 1-0, 20η με Ολυμπιακό Βόλου 1-0, 21η με Ξάνθη 1-0) και έστειλε τον Ολυμπιακό, που περιμένει το άλλο Σάββατο τον ΠΑΟ στο «Καραϊσκάκη», στο +10!
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τα ερυθρόλευκα κι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά το 2008 όταν είχε σκοράρει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Νέτο έπαιξε για άλλο ένα ματς δεξί χαφ κι έκανε… θαύματα. Ο Βραζιλιάνος άσος του Αρη μετά την εξαιρετική εμφάνιση με τα δυο γκολ κόντρα στην ΑΕΚ πιστοποίησε την περίοδο φόρμας που διανύει καθώς σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ντεμπούτο έκανε ο Μπομπαντίγια που αντικαταστάθηκε από τον πρώην «ερυθρόλευκο» Καστίγιο στο 73’.


Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός είχε καθολική υπεροχή στον αγώνα μετά το γκολ του Νέτο στο 17' και στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος έδειξε χαρακτήρα και πήρε το «τρίποντο» τίτλου.
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1 τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Μίσελ αριστερά, τον Βανγκέλι δεξιά, στο κέντρο της άμυνας στους Γκιάρο, Λαζαρίδη, Φατί, Πρίττας στα χαφ, αριστερά ο Τόχα, δεξιά ο Νέτο και στην κορυφή ο Μπομπαντίγια με τον Κόκε να παίζει λίγο πιο πίσω.
Από την άλλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, τον Μπράβο αριστερά, τον Μανιάτη που προτιμήθηκε αντί του Τοροσίδη δεξιά και στο κέντρο της άμυνας τους Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ. Στα χαφ έπαιξαν οι Ιμπαγάσα, Μοντέστο, αριστερά ο Ριέρα, δεξιά ο Μιραλάς, προωθημένος ο Τζιμπούρ και πίσω του ο Φουστέρ.
Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 13’ για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς να πλασάρει άουτ από καλή θέση, ενώ ο Αρης ευτύχησε να προηγηθεί στο 17’ με το πέμπτο φετινό γκολ του Νέτο, έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Κόκε και πολύ όμορφο τελείωμα του άσου των «κίτρινων».
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να συνέλθει και είχε ένα πολύ καλό σουτ με τον Τζιμπούρ στο 27’ και στο ίδιο λεπτό ο Βαλβέρδε είδε τον Μιραλάς να του κάνει νόημα για αλλαγή. Τη θέση του Βέλγου πήρε ο Ζαϊρί και μέχρι να βρουν οι «ερυθρόλευκοι» τα πατήματά τους πέρασε ένα δεκάλεπτο.
Όταν τα βρήκαν λοιπόν, ο Ιμπαγάσα τσίμπησε εξαιρετικά τη μπάλα κι έβγαλε τον Τζιμπούρ σε θέση βολής με τον Γαλλοαλγερινό να σκοράρει στο 39’ και να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Μετά το γκολ που σημείωσε ο Αρης έχασε τον έλεγχο του αγώνα και δεν απείλησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, με τον Αρη να έχει το πρώτο σουτ μετά το 28’ και το γυριστό του Κόκε, με τον Τόχα στο 52’. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι και θα μπορούσαν να το πάρουν σε μαρκάρισμα του Πρίττα στον Ριέρα στο 48’ όμως ο Σιδηρόπουλος έδειξε «παίζεται».
Το σκηνικό στο β’ μέρος ήταν μονότονο με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή και τον Αρη να περιμένει, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή με αξιώσεις, παρότι τα χαφ του Αρη βρέθηκαν σε κακή μέρα, όσον αφορά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.
Ολα αυτά μέχρι το 75’ όταν και πάλι ο Ιμπαγάσα σέντραρε, ο Μίσελ έκανε δυο κεφαλιές, τη μία δεν έδιωξε και την άλλη έστρωσε ουσιαστικά στον Φουστέρ, ο οποίος με εξαιρετικό γυριστό σουτ έκανε το 1-2.
Ο Αρης δεν είχε κουράγιο και τρόπο στη συνέχεια για να βγει μπροστά και οι Πειραιώτες κράτησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμά τους, ως το φινάλε πανηγυρίζοντας μεγάλη νίκη που τους φέρνει πλέον αγκαλιά με τον τίτλο!
Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο και δεν έδωσε κι ένα πέναλτι στον Ριέρα.
ΣΚΟΡΕΡ: 17' Νέτο - 39' Τζιμπούρ, 75' Φουστέρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10’ Φατί, 58’ Βελλίδης, 90+1’ Γκιάρο – 26’ Ιμπαγάσα, 58’ Ριέρα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΡΗΣ:Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Τόχα (85’ Πορτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Μπομπαντίγια (73’ Καστίγιο), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (79’ Τσέζαρεκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς (27’ λ.τ. Ζαϊρί), Ραούλ Μπράβο (83’ λ.τ. Χολέμπας), Φουστέρ, Παπαδόπουλος Αβρ., Μανιάτης (73’ λ.τ. Τοροσίδης), Ριέρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου