Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Υποσχέσεις Μαγκριώτη για μειωμένες τιμές στα διόδια


Με το κίνημα «Δε πληρώνω, Δεν πληρώνω» να διογκώνεται καθημερινά, οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση είναι ασφυκτικές, γεγονός που οδήγησε τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, να υποσχεθεί μειώσεις στις τιμές των διοδίων.

«Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν τεθεί τα θέματα δραστικής μείωσης της τιμής των διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή, γενικής μείωσης των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου, καθιέρωσης εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και διευκόλυνσης των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.
Υποστήριξε μάλιστα ότι τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για την μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν.
Χωρίς να δουν αποτελέσματα που να έχουν κάποιο αντίκρισμα οι πολίτες δεν φαίνεται να πτοούνται, καθώς συνεχίζουν τις αντιδράσεις στα διόδια, έχοντας προγραμματίσει για το μεσημέρι της Κυριακής (6/2) νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων.
Από την πλευρά τους, οι πέντε κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Τρίτη (8/2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου