Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσιάστηκε στην EE δείγμα του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων

Ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο κοινό φορτιστή κινητών τηλεφώνων βρίσκεται από σήμερα η ΕΕ. Η Μπρίτζετ Κοσγκρέιβ, γενική διευθύντρια της Digitaleurope, η οποία είναι η μεγαλύτερη ένωση του ευρωπαϊκού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, παρέδωσε σήμερα στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και...
αρμόδιο για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι δείγμα του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων, που θα είναι συμβατός με κινητά τηλέφωνα οποιασδήποτε εταιρείας....


Πρόκειται για μια ιδέα την οποία προωθεί εδώ και χρόνια η Επιτροπή και αποφασιστική πρόοδος σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα χάρη στη συνεργασία με 14 εταιρείες του κλάδου.
Νέα τεχνικά πρότυπα για τα κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων δημοσιεύτηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2010.
Οι δεκατέσσερις κατασκευαστές συμφώνησαν να προωθήσουν τους νέους κοινούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τη διάρκεια του 2011.
Σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις ο κ. Ταγιάνι δήλωσε: «Χαιρετίζω τη σταδιακή παραγωγή των νέων φορτιστών κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο νέο πρότυπο ΕΕ.
Πρόκειται για πραγματικά καλές ειδήσεις για τον ευρωπαίο καταναλωτή.
Τώρα περιμένουμε την άφιξη του νέου φορτιστή και των συμβατών κινητών τηλεφώνων στα ράφια των καταστημάτων.
Καλώ τη βιομηχανία να επιταχύνει την διάθεσή τους στην αγορά, ώστε να μπορούν οι πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός κοινού φορτιστή, το συντομότερο δυνατό».
Η δημοσίευση των προτύπων το Δεκέμβριο του 2010 είχε ως αποτέλεσμα να μπορούν πλέον οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να προβούν στις απαιτούμενες αλλαγές στο σχεδιασμό και τις δοκιμές των φορτιστών, για να διασφαλιστεί ότι τα συμβατά τηλέφωνα είναι ασφαλή και λειτουργικά.
Στόχος είναι τα συμβατά κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων να μπορούν πλέον να λειτουργούν με τον ίδιο κοινό φορτιστή, εξέλιξη η οποία θεωρείται ένα μεγάλο βήμα προόδου για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου