Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τήλος η Θεσσαλονίκη - Ναι σε Gay γάμους και gay pride λέει ο Μπουτάρης - Ψωμιάδης στο Newsit:"Εγώ gay πολιτική δεν κάνω"Διατεθειμένος να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που δείχνουν σε βασμό στην διαφορετικότητα του καθενός είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολιτης 'Ανθιμος το ξέρει;


"Οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Κι αυτά που θεωρούνται δεδομένα στις δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να τα βλέπουμε με αυτήν την σκοπιά και να μην μας κάνουν εντύπωση."

Μια φράση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη όπως και άλλα πολλά που είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Screw που εκφράζει ομοφυλόφιλικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

'Οπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, µε δεδοµένο το προηγούµενο της Τήλου, όπου οι γάµοι µεταξύ οµόφυλων που τελέστηκαν τελικά ακυρώθηκαν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που να αντιβαίνει στον νόµο.

«Οι απόψεις µας προς το παρόν είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Αλλωστε και ο νόµος ακόµη είναι γκρίζος. Βέβαια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, της οποίας είµαστε µέλος, οι γάµοι µεταξύ οµοφύλων επιτρέπονται. Εµείς, λοιπόν, εφόσον δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγµατα δεν πρόκειται να πάµε κόντρα στον νοµοθέτη. Εάν όµως υπάρξει νοµοθετική ρύθµιση για το θέµα, εµείς δεν έχουµε καµία αντίρρηση. Και ο δήµος µπορεί να παρέµβει µόνο σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή να προτείνει τρόπους ώστε το Οικογενειακό ∆ίκαιο να εναρµονιστεί µε αυτά που ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης.

Π. Ψωμιάδης: "Gay φίλους έχουμε όλοι μας"


"Gay φίλους έχουμε όλοι μας, ειναι κοινωνικό φαινόμενο και δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλεισμούς. Gay πολιτική δεν πρόκειται να κάνω", είπε στο Newsit ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Και συνέχισε: "Διαφωνώ ριζικά με τους γάμους μεταξύ των gay. Ειμαι πιστός στις παραδόσεις και την Ορθοδοξία. Από την άλλη δεν είναι δυνατόν να καταργούμε τις στρατιωτικές παρελάσεις και να κάνουμε παρελάσεις gay."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου