Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο ότι δεν… SKODA-ψε

Μόνο αυτό θα κρατήσει ο Ολυμπιακός από την 21η αγωνιστική!

Οι βαθμοί της νίκης κόντρα στη Skoda Ξάνθη μπήκαν «στο τσεπάκι», αλλά η καλή εμφάνιση που θα γλύκαινε τον αποκλεισμό του Κυπέλλου… αναβλήθηκε.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ μόνο μία φορά και αυτό με τη… συμβολή του Αντεφέμι (βρήκε η μπάλα στο χέρι του) και χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, διεύρυναν με αυτό το 1-0 στα εννέα παιχνίδια το νικηφόρο σερί τους.

Αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τους "ερυθρόλευκους", που αύξησαν στους δέκα βαθμούς τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παίζει στις 19:30 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.





Πριν από τη σέντρα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της θύρας 7 και το «μούδιασμα» της εξέδρας δεν κατάφεραν να διώξουν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έβρισκαν διαδρόμους για να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα της Ξάνθης, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να περάσει χωρίς φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή και ο Βαλβέρδε, με το γνωστό «τρικ» της αλλαγής πλευράς σε Ζαϊρί και Ριέρα, προσπαθούσε να βρει τρόπο να την αξιοποιήσει. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 17ο λεπτό, όταν ο Ζαϊρί έκανε καλή ατομική ενέργεια από τα δεξιά, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ. Η αφορμή για… ξεσήκωμα στην κερκίδα δόθηκε στο 26ο λεπτό. Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, βρήκε στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης τον Μοντεστό, αλλά η κεφαλιά του Κορσικανού σταμάτησε στο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεσή τους. Στο 28΄ο Τοροσίδης έκανε καλή σέντρα από δεξιά, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης πρόλαβε και έδιωξε με γροθιές, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζαϊρί έκανε την κάθετη στον Πάντελιτς, που σούταρε συρτά, με τον Γκσπούρνινγκ να διώχνει με τα πόδια.

Από την πλευρά της Ξάνθης, η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη έγινε στο 38ο λεπτό. Το γύρισμα του Κατόνγκο ήταν πολύ καλό, αλλά ο Πόι δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά. Αυτό που οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν, ήρθε στο 45ο λεπτό. Ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φουστέρ σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αντεφέμι και κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι έγινε το 1-0, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο ρυθμός έπεσε. Ο Ιμπαγάσα δεν ήταν σε καλή μέρα και ο Ολυμπιακός έψαχνε λύσεις κυρίως από τα άκρα. Στο 56ο λεπτό, ο Ριέρα έφυγε από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ και σταμάτησε τη φάση ενώ, ο Ισπανός έμπαινε στην περιοχή έχοντας βάλει στην πλάτη τον προσωπικό του αντίπαλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Βαλβέρδε έχασε σημαντική ευκαιρία. Ο Ριέρα και πάλι εκτέλεσε έξυπνα με πάσα το φάουλ, έβγαλε τον Τοροσίδη απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, ο οποίος όμως είπε «όχι» στο σουτ του διεθνούς μπακ.

Στο 66ο οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μοντεστό, που είχε πολύ καλή απόδοση για ένα ακόμα ματς, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ της Ξάνθης. Στις καλές στιγμές καταγράφεται και ένα σουτ του Ριέρα στο 87ο λεπτό, που όμως έφυγε δίπλα από το δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο και το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου